Dřevostavba - prasklé podlahové vytápění

Rubriky:

Reklama
Dřevostavba - prasklé podlahové vytápění

Dobrý den,
bohužel jsem potvrdil ztrátu tlaku v okruhu podlahového vytápění v dřevostavbě. Jiná možnost je vyloučena, zkouška tlaku porběhla pouze na smyčce v podlaze. Přesné množství vody které se dostalo do podlah nemohu odhadout.. možná 50l..

Mám několik dotazů k opravě i k vysušení:
1) voda mohla natéct kamkoliv, vyschne to samo časem nebo bude nutné ty podlahy vybourat? Složení podlahy v domě:
plovoučka/dlažba / beton. potěr / polystyren / hydroizolace / zákl. deska.
Hydroizolace je napojena na stěny dřevostavby bitumelovou páskou, voda ale může samozřejmě zlínat.. na sádrokartonových stěnách ale vlhkost nepozoruji, plovoučky se mi nekroutí, zato pozoruji zhoršené tepelné vlastnosti domu (ztráta tepla)
Neohrozí to do budoucna konstrukci domu? Nebude to plesnivět, smrdět, vadit jakkoliv? Nebo je lepší to prostě všechno vybourat? :-(

2) K samotné opravě poškozené části: netěsnost chci odhalit termokamerou a následně bourat jen tam kde to bude nutné. Esistují nějaké opravné spojky teplovodního vedení? Nalít do systému těsnící přípravek se zdráhám, nerad bych si tím poškodil IZT zásobník tepla, na který je to celé napojené. Nebyl zrovna levný :-(

Děkuji předem za názory

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.