Zapojenie kotlaKotol ATOMA KTP 20 som mal zapojený na samotiaž a preto bol umiestnený v jame cca 80 cm hlbokej v kotolni. Po čase sa mi naskytla veľmi výhodná kúpa Laddomatu 21 ku ktorému som dostal grátis aj starý (cca 35- ročný) trojcestný ventil MIX AP a tak som si to dal namontovať podľa schémy v prílohe ktorú tiež posielam. Do Laddomatu som však vložil termopatronu na 53 stupňov C, takže spiatočka mi neklesne pod 45 stupňov čo by malo byť u tohoto kotla v poriadku. Vznikol však problém. Ten trojcesťák mi vôbec neplní svoju úlohu a je jedno do akej polohy ho nadstavím. Vždy je totiž rozdiel medzi teplomerom č. 1 a č. 2 len 5-6 stupňov. Napr. na teplomery č. 1 je 60 (85)stupňov a na teplomery č. 2 je 55 (80) stupňov a to i v polohe úplne uzavretej. Neviem kde je problém. Kúrenár tvrdí, že mi to zapojil podľa schémy, takže je z toho vonku. Prosil by som Vás teda o radu kde môže byť chyba. Ešte by som chcel poznamenať, že čerpadlo za trojcesťákom nepoužívam, úplne mi stačí čerpadlo Laddomatu.