Zapojenie kotla

Reklama
Zapojenie kotla

Kotol ATOMA KTP 20 som mal zapojený na samotiaž a preto bol umiestnený v jame cca 80 cm hlbokej v kotolni. Po čase sa mi naskytla veľmi výhodná kúpa Laddomatu 21 ku ktorému som dostal grátis aj starý (cca 35- ročný) trojcestný ventil MIX AP a tak som si to dal namontovať podľa schémy v prílohe ktorú tiež posielam. Do Laddomatu som však vložil termopatronu na 53 stupňov C, takže spiatočka mi neklesne pod 45 stupňov čo by malo byť u tohoto kotla v poriadku. Vznikol však problém. Ten trojcesťák mi vôbec neplní svoju úlohu a je jedno do akej polohy ho nadstavím. Vždy je totiž rozdiel medzi teplomerom č. 1 a č. 2 len 5-6 stupňov. Napr. na teplomery č. 1 je 60 (85)stupňov a na teplomery č. 2 je 55 (80) stupňov a to i v polohe úplne uzavretej. Neviem kde je problém. Kúrenár tvrdí, že mi to zapojil podľa schémy, takže je z toho vonku. Prosil by som Vás teda o radu kde môže byť chyba. Ešte by som chcel poznamenať, že čerpadlo za trojcesťákom nepoužívam, úplne mi stačí čerpadlo Laddomatu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.