Kotel Dakon Dagas 02 CT (24kW) pro byt s TZ 4589WDobrý den,
obracím se na vás s konkrétním dotazem, stojíme před rozhodnutím koupě bytu v novostavbě bytového domu ve kterém stavitel pro výpočtové tepelné ztráty 4600W zvolil 24KW plynový kotel Dakon Dagas 02 CT s průtokovým ohřevem TV.
Zcela evidentně je tato varianta pro stavitele nejlevnější investiční možností a pochopitelně nechce o našich požadavcích na změnu za řešení kotle s nižším startovacím výkonem v kombinaci se zásobníkem TV ani slyšet. (alespoň ne bezúplatně).
můj dotaz je zcela konkrétní, zdali je možné někde zadat vypracování posudku o naprosté nevhodnosti tohoto řešení pro daný objekt (byt), tak aby to téměř mohlo být považováno za zjevnou vadu ? Osobně se obávám že nikoliv, ale pokud by někoho napadlo jakým způsobem stavitele donutit ke změně, budu velmi vděčný. Neradi bychom následně platili účty za plyn v nesmyslné výši.
(pokud by mi byl někdo schopen pomoci reálně vyčíslit rozdíly v provozních nákladech na vytápění tohoto objektu pro tento kotel Dakon s možností regulace 8-24kW a kotel Geminox Geminox THRi 1-10B-120 s integrovaným nepřímotopným 120l zásobníkem s regulovatelností výkonu 1-10kW, velmi by mi to též pomohlo v rozhodování, jak se stavitelem dále jednat. ( otopná tělesa jsou koncipována na teplotní spád 70°/55°).
Předem děkuji za jakékoliv konstruktivní rady
Michal Masek