Kotel Dakon Dagas 02 CT (24kW) pro byt s TZ 4589W

Rubriky:

Reklama
Kotel Dakon Dagas 02 CT (24kW) pro byt s TZ 4589W

Dobrý den,

obracím se na vás s konkrétním dotazem, stojíme před rozhodnutím koupě bytu v novostavbě bytového domu ve kterém stavitel pro výpočtové tepelné ztráty 4600W zvolil 24KW plynový kotel Dakon Dagas 02 CT s průtokovým ohřevem TV.
Zcela evidentně je tato varianta pro stavitele nejlevnější investiční možností a pochopitelně nechce o našich požadavcích na změnu za řešení kotle s nižším startovacím výkonem v kombinaci se zásobníkem TV ani slyšet. (alespoň ne bezúplatně).

můj dotaz je zcela konkrétní, zdali je možné někde zadat vypracování posudku o naprosté nevhodnosti tohoto řešení pro daný objekt (byt), tak aby to téměř mohlo být považováno za zjevnou vadu ? Osobně se obávám že nikoliv, ale pokud by někoho napadlo jakým způsobem stavitele donutit ke změně, budu velmi vděčný. Neradi bychom následně platili účty za plyn v nesmyslné výši.

(pokud by mi byl někdo schopen pomoci reálně vyčíslit rozdíly v provozních nákladech na vytápění tohoto objektu pro tento kotel Dakon s možností regulace 8-24kW a kotel Geminox Geminox THRi 1-10B-120 s integrovaným nepřímotopným 120l zásobníkem s regulovatelností výkonu 1-10kW, velmi by mi to též pomohlo v rozhodování, jak se stavitelem dále jednat. ( otopná tělesa jsou koncipována na teplotní spád 70°/55°).

Předem děkuji za jakékoliv konstruktivní rady
Michal Masek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

64 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.