Vytápění malého domkuDobrý den,
Stavím rodinný dům s plochou asi 120m2 a vypočtenou tepelnou ztrátou 5,5kW při -12°C. Mám přivedený plyn, ale až nyní jsem trochu zabředl do výběru kotle. Jak jsem zjistil, je trochu problém sehnat malý kondenzační kotel. Bojím se hlavně cyklování a nízké účinnosti. Topení plánuji radiátory s velkou plochou s teplotou vody 50/40. Rozměrově mám vše vypočtené a vychází to rozumně. Potřebuji také ohřívat vodu pro dvě koupelny... Vzniklo mi několik dotazů
1) Našel jsem Geminox s výkonem 0,9-9,5KW ale samostatný zásobník nemohu umístit ke kotli. Nemám místo a musel by jít za zeď asi 3m od kotle. Uvažuji tedy integrovaný 75l ale nevím zda to není málo???
2) Protože výše uvedený kotel je hodně drahý cca 73000Kč a životnost odhaduji max 15 let začal jsem přemýšlet nad elektrickým kotlíkem. Zatím jsem nehledal co stojí ale pokud bych ušetřil 60 000Kč pak mohu ročně protopit o 4000 víc a jsem stále na stejných penězích. K tomu bych musel pořídit boiler. Také mám k domu jen 3x25A jištění a 35m přívodu v 10 mědi. Nevím zda by to stačilo a nebyly velké ztráty. Elekrikou budu i vařit.
Uvítám jakékoli rady a zkušenosti. Na podlahovku mě nepřemlouvejte je mi vyloženě nepříjemná.
Díky
J