Jaké topení do nového domu?

Reklama
Jaké topení do nového domu?

Ahoj, mohl by mi někdo fundovaný poradit co vybrat do nového domu za topení?

Dům: bungalov cca 150 m2 z 44 cm broušených cihel Heluz na lepidlo (uvažuji o 50 cm), fáze projektu

Moje 1. představa: podlahové vytápění trubkama + elektrokotel s akumulační nádrží + kotel na tuhá paliva (dřevo), zde se mi líbí případná možnost napojení na jakýkoliv druh kotle a možnost topit dřevem + do zálohy automat na elektriku z nočního proudu

Moje 2. představa: to samé jako 1, ale místo podlahového topení klasické radiátory

Moje 3. představa: podlahové vytápění drátama + elektrokotel na principu průtokového ohřívače na ohřev vody, zde se mi líbí nízké počáteční náklady a možnost získání nízkého tarifu od energetiků

Rád bych pořídil něco co bude mít rozumný kompromis mezi pořizovacími a provozními náklady. Nemá cenu uvažovat nad něčím co bude sice super levné na provoz, ale tak drahé při pořízení, že se mi to nevrátí ani za 50 let. Ideálně pak i s možností se v budoucnu rozhodnout pro jiné "palivo". Ještě drobnost. Plyn je na pozemku také..., ale spíše přemýšlím o topení, ohřevu a vaření na elektriku.

Díky za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.