Jaké topení do nového domu?Ahoj, mohl by mi někdo fundovaný poradit co vybrat do nového domu za topení?
Dům: bungalov cca 150 m2 z 44 cm broušených cihel Heluz na lepidlo (uvažuji o 50 cm), fáze projektu
Moje 1. představa: podlahové vytápění trubkama + elektrokotel s akumulační nádrží + kotel na tuhá paliva (dřevo), zde se mi líbí případná možnost napojení na jakýkoliv druh kotle a možnost topit dřevem + do zálohy automat na elektriku z nočního proudu
Moje 2. představa: to samé jako 1, ale místo podlahového topení klasické radiátory
Moje 3. představa: podlahové vytápění drátama + elektrokotel na principu průtokového ohřívače na ohřev vody, zde se mi líbí nízké počáteční náklady a možnost získání nízkého tarifu od energetiků
Rád bych pořídil něco co bude mít rozumný kompromis mezi pořizovacími a provozními náklady. Nemá cenu uvažovat nad něčím co bude sice super levné na provoz, ale tak drahé při pořízení, že se mi to nevrátí ani za 50 let. Ideálně pak i s možností se v budoucnu rozhodnout pro jiné "palivo". Ještě drobnost. Plyn je na pozemku také..., ale spíše přemýšlím o topení, ohřevu a vaření na elektriku.
Díky za rady