Extrémně vysoká spotřeba plynuDobrý večer,
obracím se na Vás s problémem, který momentálně řešíme. Bydlíme v nezatepleném domě v bytě 1+1 o celkové podlahové ploše 32 m2. Byt je vytápěn plynovým kotlem zn. Baxi Main. Kotel zároveň ohřívá TUV, ovšem neni vybavený zásobníkem, je to průtokáč s turbem. Roční spotřeba plynu je okolo 25.000,- Kč, což mi na takto malý byt přijde opravdu šílené. Přes den je teplota na termostatu nastavena na 19 stupňů (kotel spouští při 18,5 stupních). Stejná teplota je nastavena i přes noc. Jediné, kdy v podstatě vytápíme byt je od 5 hodin od večera do 8 hodin. V létě máme měsíční spotřebu, kdy kotel netopí, cca 45m3/měsíc (spotřeba za vodu). Každý rok děláme pravidelné revize a ani na mé upozornění, že se mi zdá spotřeba extrémně vysoká nikdo z plynařů nereagoval nějakým zjištěním vady na kotli. Přesto se mi to nezdá. Co dělají lidé, kteří stejným způsobem vytápějí barák? To platí 50.000 ročně? Nerozumim tomu, v Praze, kde jsem žila jsem tyto problémy opravdu řešit nemusela. Plynoměr je v pořádku, už 1. měsíc, co jsem se do bytu nastěhovala se mi spotřeba zdála vysoká a tak jsem ho nechala zkontrolovat. Jsem v patové situaci. Nevim, zda má cenu volat znova techniky, kteří mi už loni při revizi stejně nic neřekli a vyhodit tak další peníze za nic, nebo dál vrážet peníze do kotle či koupit nový, kde vlastně ani nevim, zda by to mělo nějaký vliv na celkovou spotřebu. Můžete mi někdo prosím poradit? Děkuji.