Kotel Protherm Tiger Condens a ekviterm Vaillant CalorMatic 430Dobry den,
rad bych se mistnich zkusenych lidi zeptal, zdali nahodou nekdo netusi, pracovala-li by spolecne kombinace kotle vyrobce Protherm (Tiger Condens) a ekvitermni regulator vyrobce Vaillant (CalorMatic 430). Jedna se o vyrobce patrici skupine Vaillant a podle technickych specifikaci vyrobku pouzivajici shodne proprietarni ridici rozhrani eBUS.
http://www.vaillant.cz/ekvitermni-regula…
http://www.protherm.cz/produkty/zavesne-…
Strasne dlouho jiz vybirame kotel pro zatepleny radovy domek a neustale se potykame s problemy a kompromisy. Po velice dlouhem vybirani jsme postoupili ke kotli Tiger Condens, jenze zadny z regulatoru nabizenych ke kotli jeho vyrobcem nam nevyhovuje. Rovnou skrtame veskera bezdratova provedeni (jedna se o fixni instalaci, bezdrat vnimame k tomuto jako nevhodny a poruchovy a nehodlame kupovat baterie), skrtame taktez nejvyssi model Lux v provedeni jako ovladac od TV, navic jeste v nejake nesmyslne kolebce (nehodlame s termostatem nikam chodit, nechapeme tedy jeho provedeni ve tvaru DO). Zbyva uz v podstate jeden jediny programovatelny termostat od Prothermu, bohuzel i ten rychle vypadl na prilis orezane filosofii, je videt kanibalismus znacek, Vaillant musi mit reseni lepsi (tedy tento napr. neumi ani jednorazove nahrat zasobnik TUV jinak nez celym preprogramovanim - prijedu-li jednou ve 3 rano z letiste a chci se vykoupat, je to s timto produktem jen tezko resitelne resp. preprogramuju to cele 2x aby to ted ohralo a aby uz to priste nedelalo. Nesmysl!). Takze dve moznosti - bud skrtnout cely kotel pro nepouzitelnost k nemu nabizene regulace nebo zkusit znasilnit regulator od sesterske znacky stejneho koncernu a doufat, ze bude fungovat. Dotaz k vyrobci nevyresil nic - nabizime nam sirokou radu nasich vlastnich regulatoru, s pozdravem a s duverou ze jeste obratte. Takze hotovo... Ten Vaillant by sel, umi toho mnohem vic, stale mam vytku k moznostem (zadavalo do vyroby asi marketingove oddeleni tudiz postradam technicky potrebna nastaveni), ale jiz se s tim da nejak zit - ve svetle jinych kompromisu u jinych reseni. A je to dratove provedeni na zed, zadne vykriky posledni mody...
Pokud mi nekdo dokaze poradit budu jedine rad, nebranim se ani diskuzi proc jsem zvolil zrovna tento kotel - a jsem ochoten sve rozhodnuti prehodnotit. Zatim jsem ale nenalezl nic, co by mi vyhovovalo tak, abych prestal zvazovat cokoli jineho. Mym potrebam by byl nejblize prave Tiger Condens, ale s rizenim nejmene na urovni vaillantiho CalorMaticu. Prvni dotaz proc tedy nekoupim vsecko Vaillant zodpovim rovnou - kotle s modulaci od 40% mi za ty penize prijdou dnes jiz dost zoufale, ten rozsah je strasne maly. Ne, nevybral jsem si, bohuzel... A u jinych vyrobcu vyvstaly zase jine problemy.