Kotel Protherm Tiger Condens a ekviterm Vaillant CalorMatic 430

Reklama
Kotel Protherm Tiger Condens a ekviterm Vaillant CalorMatic 430

Dobry den,
rad bych se mistnich zkusenych lidi zeptal, zdali nahodou nekdo netusi, pracovala-li by spolecne kombinace kotle vyrobce Protherm (Tiger Condens) a ekvitermni regulator vyrobce Vaillant (CalorMatic 430). Jedna se o vyrobce patrici skupine Vaillant a podle technickych specifikaci vyrobku pouzivajici shodne proprietarni ridici rozhrani eBUS.

http://www.vaillant.cz/ekvitermni-regula…

http://www.protherm.cz/produkty/zavesne-…

Strasne dlouho jiz vybirame kotel pro zatepleny radovy domek a neustale se potykame s problemy a kompromisy. Po velice dlouhem vybirani jsme postoupili ke kotli Tiger Condens, jenze zadny z regulatoru nabizenych ke kotli jeho vyrobcem nam nevyhovuje. Rovnou skrtame veskera bezdratova provedeni (jedna se o fixni instalaci, bezdrat vnimame k tomuto jako nevhodny a poruchovy a nehodlame kupovat baterie), skrtame taktez nejvyssi model Lux v provedeni jako ovladac od TV, navic jeste v nejake nesmyslne kolebce (nehodlame s termostatem nikam chodit, nechapeme tedy jeho provedeni ve tvaru DO). Zbyva uz v podstate jeden jediny programovatelny termostat od Prothermu, bohuzel i ten rychle vypadl na prilis orezane filosofii, je videt kanibalismus znacek, Vaillant musi mit reseni lepsi (tedy tento napr. neumi ani jednorazove nahrat zasobnik TUV jinak nez celym preprogramovanim - prijedu-li jednou ve 3 rano z letiste a chci se vykoupat, je to s timto produktem jen tezko resitelne resp. preprogramuju to cele 2x aby to ted ohralo a aby uz to priste nedelalo. Nesmysl!). Takze dve moznosti - bud skrtnout cely kotel pro nepouzitelnost k nemu nabizene regulace nebo zkusit znasilnit regulator od sesterske znacky stejneho koncernu a doufat, ze bude fungovat. Dotaz k vyrobci nevyresil nic - nabizime nam sirokou radu nasich vlastnich regulatoru, s pozdravem a s duverou ze jeste obratte. Takze hotovo... Ten Vaillant by sel, umi toho mnohem vic, stale mam vytku k moznostem (zadavalo do vyroby asi marketingove oddeleni tudiz postradam technicky potrebna nastaveni), ale jiz se s tim da nejak zit - ve svetle jinych kompromisu u jinych reseni. A je to dratove provedeni na zed, zadne vykriky posledni mody...

Pokud mi nekdo dokaze poradit budu jedine rad, nebranim se ani diskuzi proc jsem zvolil zrovna tento kotel - a jsem ochoten sve rozhodnuti prehodnotit. Zatim jsem ale nenalezl nic, co by mi vyhovovalo tak, abych prestal zvazovat cokoli jineho. Mym potrebam by byl nejblize prave Tiger Condens, ale s rizenim nejmene na urovni vaillantiho CalorMaticu. Prvni dotaz proc tedy nekoupim vsecko Vaillant zodpovim rovnou - kotle s modulaci od 40% mi za ty penize prijdou dnes jiz dost zoufale, ten rozsah je strasne maly. Ne, nevybral jsem si, bohuzel... A u jinych vyrobcu vyvstaly zase jine problemy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

44 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.