Návrh skladby stěny a základy pro pasivní dřevostavbu

Rubriky:

Reklama
Návrh skladby stěny a základy pro pasivní dřevostavbu

Chtěl bych požádat o posouzení, popřípadě navržení možných zlepšení mnou navržené konstrukce stěny pro naši plánovanou pasivní dřevostavbu (viz. příloha 1).

Dalším problémem, který momentálně řeším je založení celé stavby. Pročetl jsem na tomto potrálu snad stovky příspěvků o zakládání staveb, ale velice málo se diskutuje a probírá založení dřevostaveb nad terénem (jelikož si myslím že základová deska je pro dřevostavby opravdu zbytečná).
Můj návrh je:
25 cm vysoké lité pásy v šířce 50 cm jako roznášcí vrstva
50 cm vysoké vyzděné pásy ze ztraceného bednění šířky 30 cm zalité betonem
50 cm vysoké sloupky ze ztraceného bednění šířky 30 cm zalité betonem s osovovými rozestupy 150 cm
Ve finále zůstanou slopuky 30 cm vyčnívat nad terén a na ně bude základní dřevěný rošt pro stavbu samotnou.
(bohužel nemám výkres základů v lepším rozlišení, tak přikládám alespoň to co mám)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.