Dilatace podlahy v paneláku proti hluku?

Reklama
Dilatace podlahy v paneláku proti hluku?

Dobrý den,
mohu poprosit o radu, čím vyplnit prostor mezi vrchním betonem podlahy a stěnou v paneláku?
Při rekonstrukci elektroinstalace jsem vytrhal dřevěné trámky po obvodu podlahy do kterých byly původně nabité dřevěné lišty kolem lina. Tím jsem získal cca 3cm hluboký a široký žlábek pro vedení kabelů. Zároveň jsem zjistil, že pod touto betonovou vrstvou cca 3-5cm silnou je nějaká kročejová izolace, odhadem asi 1 až 2 cm. Konkrétně asi skelná vata, taková žlutá vlákna, co se snadno rozpadají (doufám, že to není nějaký azbezt).Pravděpodobná skladba tedy je: panel / 1cm vata / 1mm černá lepenka / 3-5cm beton / PVC. Po pročtení mnoha diskusí ke kročejové izolaci předpokládám, že bych tuto spáru neměl z důvodu přenosu hluku zabetonovat (i když původně pod tím trámkem beton byl). V předsíni bych rád PVC nahradil dlažbou a v obýváku plovoucí podlahou...

Otázky:

1) Čím vyplnit prostor mezi podlahou a stěnou (nejjednodušší by asi byla montážní pěna, běžná nebo nízkoexpanzní?) a vzhledem k její hořlavosti kabel raději chránit ocelovým husím krkem? (stejně mi zbyl po rozebrání umakartového jádra) případně poradíte nějaký pružný tmel? Možná by byl ideální silikon, ale 100,-Kč za 10cm se mi zdá dost peněz. Nebo to na hlukové poměry nemá vliv a mám to klidně zadělat maltou/betonem...

2) Nemůže v té podlaze být azbest? stáří paneláku odhaduji tak na 30let, materiál viz. obrázek

3) V případě pokládky dřevěné podlahy nebo koberce byste doporučili staré lino odstranit nebo ho tam nechat jako další izolaci? Lino je prasklé ve spojích, jako by se srazilo. To bych asi musel (čím?) zatmelit. Jinak je bytelně přilepené. Je pod ním jakoby mokrá lepkavá hnědá vrstva lepidla nebo izolace. Podlaha je dost hrbatá, asi neexistuje stěrka na PVC, kterou by se ty prohlubně vyplnily? Podlahu nemohu moc zvýšit, už teď štrejchám hlavou o horní část zárubní, když tam jdu v botech...

Předem moc děkuji za vaše tipy ;-)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.