DAKON DAGAS 02-24CT

Rubriky:

Reklama
PH Pavel Hanke @pavel.hanke před 12 roky28.04.2012 08:03:00
DAKON DAGAS 02-24CT

Dobrý den.
U tohoto turbo kotle se nám stává, že po ohřevu TUV a nebo po skončení topení zůstává běžet ventilátor a kotel po chvíli hlásí chybu - bliká pravá LED na panelu což dle manuálu znamená: "Chybná funkce manostatu tlaku vzduchu během zapalování". Nepomůže RESET ani vypnutí a zapnutí kotle. Vždy je nutné počkat i několik hodin, pak se kotel přepne zas do normálu. Do té doby kotel netopí ani neohřívá TUV. Délka trvání této chyby je závislá i na délce ohřevu TUV nebo topení. Při krátkém ohřevu TUV chyba zmizí dříve než při hodinovém topení.
Kotel je těsně po záruce, před téměř rokem jej odborná firma čistila a kontrolovala, odvod spalin je čistý. Troufnul jsem si ještě zkontrolovat jsou propojovací hadičky mezi manostatem a ventilátorem a ty byly čisté.
Můžete mi, prosím, poradit kde může být chyba? Může být vadný manostat? Mohu jako uživatel provést nějakou kontrolu a údržbu (vyčištění)?
Od samého začátku nás trápí hlučnost kotle. Ventilátor tohoto kotle dokáže rozechvět celý kotel, hlavně plechový kryt, který pak vydává drnčící zvuk, který je slyšet po celém bytě (dle dodavatele je to prý normální).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

31 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.