strop 2.np sdk x epspánové, prosím o radu
původně jsem uvažoval, že strop v 2.np vyřeším z sdk + minerální vata. pak mi známý říkal, že to dělal celé z eps a je s tím spokojen. snažil jsem se tady najít radu, jak to vyřešit, našel jsem, ale ne zcela a jsem z toho nějaký rozpolcený, tak bych rád znal vaše zkušenosti a rady.
ještě trochu popíšu situaci a směr mých myšlenek. mám pultovou střechu, obdélník cca 100m2. střecha je na vaznících, ty jsou kladeny po cca 90 cm. místo pod nimi 70-90 cm (2% sklon). odvětrané po celé délce mezerou 10cm.
u sdk jsem si představoval, že bude 36cm minerál vaty (12 cm pod vazník, 18 mezi vazníky a 16 nad ně). nechal jsem to nacenit protože si to netroufám udělat sám a cena 70 tis.
u řešení z eps jsem si představoval, že přichytnu 12cm desku zespoda na vazník a na ni a mezi vazníky pu pěnou přilepím dalších 20 cm. ale ... a) když jsem studoval diskusi našel jsem tu upozornění na zvukovou neizolaci eps. z toho mám strach. b) když jsem zkusil přišroubovat cvičně desku 70mm eps na vazníky, zjistil jsem, že nejsou tak moc v rovině jak jsem si myslel a bylo by třeba nějakou mezikonstrukci, kterou bych to srovnal. c) na některých vaznících mají natažené elektrikáři dráty, takže zase z toho vyplývá že mezi vazníkem a spodním eps musí být mezera. a v té mezeře by asi mohla kondenzovat vlhkost. takže místo 2. vrstvy eps by byla spíš vhodná vata (nebo to zafoukat climatizerem?). ale nebude tam pak nutno někde instalovat parozábranu? a jak vytvořit tu mezikonstrukci (rošt?) kterou bych srovnal nerovnosti - je to v silách průměrně zručného jednice? a nepůjde do háje cenová výhoda eps řešení - tam jsem to odhadl na 20t za eps, 20t zedníci, 5t další mat., montáž eps vlastní.
tož tak, prosím tedy o vaše názory a zkušenosti