Oběhové čerpadlo pro solární kolektory

Rubriky:

Reklama
JK Jaroslav Kafka @jaroslav.kafka před 12 roky05.05.2012 21:48:00
Oběhové čerpadlo pro solární kolektory

Dobrý den,
chtěl jsem se optat na Vaše zkušenosti s oběhovými čerpadly Wilo pro solární kolektory. Mám následující problém: před cca třemi lety jsem si v rámci výstavby pasivního domu pořídil i solární kolektory. Byly mi dodány dvě čerpadlové jednotky - jedna pro ohřev IZT a druhá pro ohřev bazénu. V obou jednotkách jsou čerpadla Wilo ST20/6-3 (4516087). Okruh pro bazén není zatím zapojený - byla pouze příprava. Těsně po uplynutí záruky se odporoučelo čerpadlo pro ohřev IZT - dle ovládacího modulu po cca 1800 hodinách provozu. Vzal jsem tedy čerpadlo z bazénové části a dal ho na ohřev IZT. Toto čerpadlo se odporoučelo po cca 700 hodinách provozu. Porucha se projevuje tak, že čerpadlo jede, ale průtok je minimální (odhadem cca do 0,5 l/min) a čerpadlo je tak horké, že na něm nelze udržet ruku. Okruh byl několikrát odvzdušňován a čerpadlo rozebráno - bylo konstatováno, že došlo k zadření čerpadla. To je životnost těchto čerpadel tak malá? Jistě - může to být vadný kus, ale že oba kusy odejdou stejně (navíc podle výrobního čísla každé jinak staré...).

Nyní tedy řeším, co dále. Koupit opět stejná čerpadla? Po této zkušenosti se mi do toho pochopitelně nechce... Co čerpadla Grundfos Solar? Jaká je kvalita zde? Případně nějaký jiný výrobce?

Děkuji za případné názory.

Upraveno administrátorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.