Protherm Titger 12 KOZ a hluk - prosím o radu

Reklama
Protherm Titger 12 KOZ a hluk - prosím o radu

Dobrý den,

minulý týden nám nainstalovali nový plynový kotel Protherm Tiger 12 KOZ s vestavěným zásobníkem 45 litrů pro přípravu TUV. Stará Mora 670 s průtokovým ohřevem odešla do kotlového nebe.

Po uvedení kotle do provozu se mi podlomily kolena. Kotel PROTHERM Tiger dělá neuvěřitelný hluk. Původem hluku je jednoznačně hořák, jehož hučení je slyšet v celém bytě a v noci nás budí. Je snad hlučnější než stará Mora. Vůbec mne nenapadlo, že se dnes tak hlučné spotřebiče mohou prodávat. Prodejce ho vychválil a doporučil jako správnou volbu. Povedlo se, prodal.

Nechal jsem okamžitě změřit úroveň hluku, která je ale 53dB, což je pod deklarovaných 55dB.

Prosím o radu, zda je možné hluk omezit výměnou za jiný typ hořáku, nebo jak se dá snížit hlučnost od hoření.

Normálně mám na sebe takový vztek, že zvažuji jeho výměnu za kotel tichý. Třeba Buderus deklaruje 35dB. A to je sakra rozdíl.

JEDNOZNAČNĚ POZOR PŘI VÝMĚNĚ KOTLE NA HLUK!!! PROTHER NEBRAT, POKUD HO MÁTE V BYTĚ.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.