Statika - dotaz

Reklama
Statika - dotaz

Ahoj, sekal jsem pro husí krk 16mm drážku (sekal, něco vyřízl flexou) tak, jak je uvedeno na obrázcích. Vpravo nahoře jsem si připravil větší otvor na menší rozvodnou krabičku. Jsem v baráku samouk, koupili jsme jej před pár lety. Jde o obvodovou a tudíž i nosnou zeď. Drážka vede od pravého horního rohu doleva dolů a pak v překladu až k oknu. Když jsem začal pátrat, jak to udělat lépe, aby z toho nebylo po práci takového bordelu, zjistil jsem, že se to dělat nesmí - je to nosná zeď. Udělal jsem blbě asi vše, co jsem mohl. Chyba se sice člověk učí, ale co teď s tím. Co o tom všem vím:

* hloubka drážky je mezi 20 a cca 35 mm
* největší hloubka v tom otvoru vpravo nahoře je asi 60 mm
* zeď dle projektu je původní zdivo před rekonstrukcí (koupili jsme zrekonstruovaný) a má hloubku 500 mm, řekl bych, že směrem dovnitř je jen fajnová omítka jeden, dva mm, pak zdivo - ale cihly to nejsou, je to takové jemně nahnědlé, ale jen velmi, velmi, velmi jemně. Normálně bych si myslel, že to je omítka, ale nezdá se, že to tak je.
* zeď je stará asi 50-80 let, nikdo vlastně přesně neví
* jedná se o přízemí, směr do ulice
* dům má ještě jedno parto
* celková délka drážky je asi 700 mm v té části šikmé, asi 400 mm pod tím překladem k oknu. Šířka mezi 20 a 30 mm, podobně jako hloubka

Je to již dle normy, co jsem koukal za hranicí, ale máte-li někdo jakoukoli radu od je to v pohodě až po okamžitě se vystěhuj a zavolej statika, budu rád. Samozřejmě myslím rady pouze relevantní, výsměchu si užívám sám vůči sobě. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.