Statika - dotazAhoj, sekal jsem pro husí krk 16mm drážku (sekal, něco vyřízl flexou) tak, jak je uvedeno na obrázcích. Vpravo nahoře jsem si připravil větší otvor na menší rozvodnou krabičku. Jsem v baráku samouk, koupili jsme jej před pár lety. Jde o obvodovou a tudíž i nosnou zeď. Drážka vede od pravého horního rohu doleva dolů a pak v překladu až k oknu. Když jsem začal pátrat, jak to udělat lépe, aby z toho nebylo po práci takového bordelu, zjistil jsem, že se to dělat nesmí - je to nosná zeď. Udělal jsem blbě asi vše, co jsem mohl. Chyba se sice člověk učí, ale co teď s tím. Co o tom všem vím:
* hloubka drážky je mezi 20 a cca 35 mm
* největší hloubka v tom otvoru vpravo nahoře je asi 60 mm
* zeď dle projektu je původní zdivo před rekonstrukcí (koupili jsme zrekonstruovaný) a má hloubku 500 mm, řekl bych, že směrem dovnitř je jen fajnová omítka jeden, dva mm, pak zdivo - ale cihly to nejsou, je to takové jemně nahnědlé, ale jen velmi, velmi, velmi jemně. Normálně bych si myslel, že to je omítka, ale nezdá se, že to tak je.
* zeď je stará asi 50-80 let, nikdo vlastně přesně neví
* jedná se o přízemí, směr do ulice
* dům má ještě jedno parto
* celková délka drážky je asi 700 mm v té části šikmé, asi 400 mm pod tím překladem k oknu. Šířka mezi 20 a 30 mm, podobně jako hloubka
Je to již dle normy, co jsem koukal za hranicí, ale máte-li někdo jakoukoli radu od je to v pohodě až po okamžitě se vystěhuj a zavolej statika, budu rád. Samozřejmě myslím rady pouze relevantní, výsměchu si užívám sám vůči sobě. Děkuji.