houpání vody?

houpání vody?

Zdravím vás,
mám dotaz ohledně rozvodu vody. Momentálně rekonstruujeme byt - došlo ke spojení dvou bytových jednotek. V přiloženém obrázku je orientační schéma rozvodu vody, kde horní část (vana, umyvadlo, dřez) je zatím stará část rozvodu, zbytek je nový.
Instalovaný kotel je: Vaillant VUI 236/3-5 ecoTEC plus.
Nyní k našemu problému.
Po čase jsem si všiml, že nám kotel spíná při puštění studené vody. Jakoby zaznamenal odběr teplé vody a začne ohřívat, ale okamžitě opět vypíná. Obrátil jsem se na firmu, která kotel instalovala, včetně připojení k rozvodu vody a plynu). Firma mi nainstalovala, tuším 8L, expanzní nádobu těsně před kotel na přívod studené vody. A tímto došlo k obratu, že kotel začal spínat, ale až když se UZAVŘEL odběr studené vody. Dále ve starém rozvodu bytu, klesne tlak vody při spuštění již 2 odběrných míst, ne zrovna zanedbatelně) - v novém rozvodu mi přijde tlak větší. Momentálně si nevím rady, firma mi tvrdí, že je chyba někde v rozvodu vody (možná i celého bytové domu - 4 bytové jednotky, z toho jedna nevyužívána). Nyní jsme překopali rozvod domu do trubek průměru 32 mm, ale problém se nevyřešil. S tlakem vody měli "mají" problém i sousedi. Byl i kompletně vyměněn hlavní přívod vody u hl. vodoměru (uzavírací kohouty, regulátor tlaku).
Snad jsem popsal náš problém dostatečně a chtěl bych vás tedy požádat o názory a rady.

Děkuju, Tomáš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.