nová podlaha v patře

Reklama
nová podlaha v patře

Dobrý den,
rád bych poprosil o radu. Rekonstruuji RD, který byl již několikráte přestavován, naposledy v roce 1970. Rekonstrukce probíhá v prvním patře. Stávající podlaha měla nedostatečnou nosnost, z důvodu, že v jedné místnosti jsou napadené dřevěné trámy červotočem.
Celý prostor tvořily původně tři místnosti. Zboural jsem dvě příčky a vznikla jedna velká místnost o rozměrech 13,5 x 4,5 m.
1. Ve dvou místnostech jsem odkopal beton a protipožární násyp cca 7 t materiálu.
2. V poslední místnosti jsem pouze sejmul finální vrstvu sololitu a dřevotřískové desky - na betonu zůstala vrstva černého lepidla (asfalt to snad není), v jedné části byly kachličky, tzn. cca 0,5 cm nerovnost nad ostatní plochu. Zde problém z pevností není, neboť v přízemí jsou zde různé příčky, které celý strop vynáší.
Současný stav je tedy:
1. původní místnost - beton s černou lepenkou a na části pozůstatek po odbouchaných kachličkách
2. původní místnost - prkenný záklop se zdravými trámy
3. původní místnost - prkenný záklop, špatné trámy.

Problém s podlahovými trámy je pouze v místnosti č.3. Zde jsem se dohodl se statikem, že trámy obrousím až na zdravé dřevo, ošetří chemií a tyto trámy budou sloužit pouze pro nesení spodního záklopu a rákosového stropu v přízemí. Podlaha bude nově řešena traverzami I 160, které budou vloženy mezi stávající trámy, na tyto I položím trpézový plech.
V druhé původní místnosti č. 2 jsou trámy zdravé, pro zvýšení tuhosti podlahy použiji přídavné dřevěné trámy a zůstane zde prkenný záklop.
Musím podotknout, že výška násypu a betonu byla od 10 cm do 25, tzn, že záklop rozhodně není v rovině, což ale nebyly ani původní betony...

Otázka zní, jakou skladbu podlahy zvolit, aby celková skladba byla kolem 15 cm - pak by již pravděpodobně vznikl problém s výškou místnosti.
Moje představa byla na trapézový plech v místnosti č. 3 a prkenný záklop v místnosti č. 2 cca 6cm betonu vyztuženého kari sítí. Ale co dál, aby finální vrstva byla lepená vinylová podlaha a byl alespoň trošku rešen kročejový efekt?
Mezi místnosti č. 1 a 2 byl v místě původní příčky schod asi 7 cm vysoký. Ten by mohl být zachován. V místnosti č. 1 řeším jak vyrovnat podklad pro lepení vinylu když si mohu dovolit cca 3-4 cm? Anhydrit? - je možno potom rovnou lepit vinyl nebo se musí ještě stěrkovat?
Přikládám ještě náčrtek z projektu pro představu, jak situace vypadá.
Omlouvám se za rozsáhlý příspěvek, ale jednodušeji to popsat neumím...
Díky za každou radu Petr Klíma

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.