Letní provoz - ohřev TUV automatickým kotlem v létě

Reklama
Letní provoz - ohřev TUV automatickým kotlem v létě

dobrý den , co je pro automatický kotel na tuhá paliva vhodnější pro ohřev TUV v létě ?
Pouze přepnout automatiku do stavu - letní provoz a ponechat tak de facto kotel ohřívat jen odběr TUV z bojleru anebo klidně ponechat standartní vytápění domu a kotel tak ponechat ve standartním stavu, kde stejně kvůli vypnutým hlavicím u radiátorů nedochází k vytápění objektu ? (Hlavice na radiátorech jsou má jediná regulace - kotel při odběru dorovnává na přednastavenou teplotu - mám ji nastavenou nastálo na 65 stupňů Celsia - pak i v největší zimě mám na vrácečce minimálně 53 stupňů celsia a předpokládám, že tak mám svůj ocelový kotel dostatečně ochráněn alespoň na mnou očekávanou průměrnou životnost - cca 8 let )

Tedy k věci :-)

Zatím jsem odzkoušel obě varianty a podle mne se kotel při pouhém nastavení na letní provoz hodně trápí i přes nastavení maximální možné teploty TUV na 60 stupňů , když ji snížím třeba na 50 stupňů, tak mám problém udržet na zpátečce 49 stupňů Celsia a to mám obavy o korozi kotle ( údajně je bod koroze pod 49 stupňů - mám ocelový kotel )

Naopak při standartním režimu mám sice hlavice radiátorů v domě vypnuté, ale mám jeden radiátorek ( 50 x 60 cm ) zapojený v garáži bez hlavice a ten topí pořád a k tomu má ještě zapojen nastálo v koupelně koupelnový žebřík a zdá se, že tento provoz kotly vyhovuje nejvíce.

Máte nějaké své zkušenosti nebo doporučení ? Spotřeba hnědého uhlí při obou režimech bude asi stejná, že ? Už jedu 10 dnů a kotel ještě stále má co spalovat - násypku mám na cca 160 kg hnědého Ořech 2.
Přeji prima den :-)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

37 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.