Oprava kameninové kanalizaceDešťový svod 100mm ukončený litonovým Gaigrem, dále přechodové koleno 100/125 litinové s patkou, dále litinová přechodka na kameninu, kameninový oblouk 30° a kameninová trubka125 cca 3-4m dlouhá - vedená pod podlahou suteránní obytné místnosti.
Kameninový oblouk a kameninová trubka procházejí základem tak, že byly přímo zazděny (stavba je z 30 let minulého století) do základů.
Po prudkých deštích byla zeď v místě prostupu mokrá.
Proto jsem opatrně odmonotval Geiger a odkopal zvenku kanalizaci - kameninový oblouk je rozbitý na několik kusů.
Rozhodl jsem se nahradit venkovní číst plastovým Gaigrem a tribkami KG s KG přechodkou na kameninu, ovšem při rozebrání až ke kamenivé trubce, která má hrdlo přímo v základech jsem zjistil, že hrdlo je rozbité na 2 části.
Problém je, že nemohu bourat podlahu v obytné místnosti (před několika letyx tam byla provedena nová hydroizolace, lehčený beton a položena nová podlaha)....
Kameninová trubka za hrdlem vypadá dobře - není vidět žádná prasklina...
Napadlo mě, že bych mohl oranžovou trubku KG nastrřit do kameninové v délce cca 10-15 cm, ovšem ačkoliv kameninová trubka má vnitřní průměr 125mm (stejně jako vnější průměr KG 125mm, tato do kameniny nasunout nede - kamenina nemá přesně kruhový průřez.
Šla by KG trubka nahřát a v kameninové trubce zkalibrovat?
Nebo ví někdo, jak tento problém vyřešit?
Děkuji předem za jakýkoliv nápad, který by tento problém pomohl vyřešit bez mnohatisícové investice - vystěhování suterénní místnosti, rozbourání podlahy a nahrazení kameninové trubky s rozbitým hrdlem novou KG trubkou.
V suterénním bytě jsou šoupátka, zemezující průniku vzduté vody do bytu - v tom případě vytéká voda Gaigrem na zahradu...