ČOV- výběrZdravím tady
V mém místě není a asi jen tak nebude kanalizace. Proto bych chtěl ČOV. Hledám skrz sít a už jsem přečetl ledacos. Zjistil jsem, že je vícero druhů ČOVek. A čert abyse v nich vyznal. Obracím se tedy tady na místní komunitu s prosbou o nápomoc.
Dost lidí tady vzpomíná jakousi ČOV Topas. Já si našel jakousi BIOTAL. Ale krom jejich vebu téměř žádné info. Co mě u BIOTALu překvapilo, že oni tvrdí, že vyvinuli ČOV, která odstranuje všechny negativní vlastnosti těch ostatních ČOV(nedokáži však posoudit, jestli je to jen konkurenční boj-proto i můj dotaz tady).
Máte někdo tady zkušenost s jejich ČOV(BIOTAL)? Dovolím si zde dát i odkaz na stránku, kde to tvdí a neberte to prosím jako reklamu http://www.biotal.cz/cz/whybiotal.php
Jsou i jiné ČOVky s podobnými vlastnostmi? Nebo je to zbytečné to co tam píšou ty vymoženosti, které se nikdy nevrátíí?
A ještě jeden dotaz. U jakého typu ČOVky je třeba pouze ohláška? Jsou to ty vymakanější,nebo spíše ty levnější.
A u takovéto ČOV, je třeba taky chodit se vzorky 1-2x ročně?
Pokud byste měli někdo typa, že ta a ta ČOVka má nejlepší poměr "cena/výkon", tak bych se nezlobil. Podloží je velmi dobře propustné. Budeme to používat 3-5lidí. Potok nepřipadá v úvahu-je daleko. Neplánujeme vylívat do záchodu Aceton, syntetiku, barvy a ani jiné chemky. Ani savo....
Velice děkuji
Petr