Jak vyřešit problém mokré zdi resp. plísněBydlím ve zděné družstevní bytovce, v zimě mám ma obvodových stěnách plíseň. Nejsem schopen řešit příčiny, mohu alespoň omezit následky?
1. dům není zvenku zateplen ani se to neplánuje, takže tuty cesta nevede (ledaže by byla cesta jak k tomu družstvo donutit).
2. klasická vnitřní izolace pokud je vůbec vhodná nepřichází v úvahu - nemohu zmenšit místnosti o objemný izolační materiál
3. vnitřní izolace nátěrem - po prostudování pro a proti konstatuji, že je to spíše podvod. Předpokládám, že by mi tato aplikace mohla pomoci, každopádně cenově je to nesmysl (předpokládám cca 15 000,- a to je na experiment hodně)
4. nějaký jiný nátěr, alespoň sanační, protiplísňový apod. ?
O co mi jde: potřebuji nějak řešit problém s plísní, přičemž mám příliš moc vody a nedokážu ji dostatečně odvětrat. Musím letos vymalovat a nechci dělat zbytečnou práci, takže mě zajímá, jak můžu svůj problém řešit. Navíc předpokládám, že špatně zvolenou technologií resp. špatně provedenou prací (např. vnitřní izolace) bych tento problém mohl ještě prohloubit.
Poradí někdo?