Vodoměr SVDobrý den,
Mám takový zapeklitý problém s vodoměrem na studenou vodu a tím pádem i s výúčtováním.
Jde mi o to, že nám byl dopočítán rozdíl mezi patním vodoměrem a náměry bytových rozdíl 6,2m3/rok. Mě se to zdá moc. A tak jsem začala pátrat, a zjistila jsem, že vodoměry jsou měněny naposledy v roce 2003. Takže jsou propadlé. Dále jsem chtěla vyúčtování podrobné - tj. fakturovanou částku od vodáren, a náměry jednotlivých bytů - nato mi bylo sděleno, že náměry jednotlivých bytů je čistě soukromá věc. Takže předpokládám, že je neuvidím. Jak mám docílit toho, aby byly řádně vodoměry vyměněné, a tím pádem měření optimální a spravedlivé?? Kdo má na starosti vodoměr a tím pádem kdo za něj zodpovídá? SVJ, družstvo nebo vlastník bytu?? Na to, že jsou vodoměry prošlé, mi bylo řečeno, ať si vodoměr vyměním, podle příslušného zákona - vyhlášky. Ale to mi je nanic, když ostatní vodoměry nebudou odpovídat této vyhlášce a budou drhnout atd? Lze se nějak účinně bránit? SVJ i družstvo prostě to bere tak, že vodoměry jsou každého věc - ale rozúčtovává se podle neplatných vodoměrů. Ty lidi se vsadím, že to nemají vyměněné, kvůli tomu, že to stojí peníze. At z fondu oprav - to neodhlasují, nebo z vlastní kapsy. Lze se nějak bránit? I kdybych si vodoměr vyměnila - stejně ten rozdíl mezi patním a bytovými vodoměry zaplatím. Bylo mi řečeno že rozdíl mezi náměry v bytech a patním vodoměrem byl do 100m3 a to se mi zdá prostě hodně. Na jednání mi říkali, žeprej to bývalo i více a že někde doplácí i 12m3 a že jim to nevadí.....Nezlobte se na mne, ale to pro mne není argument !! Mám právo vyžádat si náměry vodoměrů jednotlivých bytů, celkovou fakturu, abych si mohla skutečně vše překontrolovat??
Moc díky za radu a pomoc, jak se bránit zákonným způsobem?? Stěžuji si pouze já.....Bydlí tu staří lidé, v důchodě, a max. po dvou.