Krbová vložka BeF WH 450 + Uzavřená akumulační obestvba

Rubriky:

Reklama
Krbová vložka BeF WH 450 + Uzavřená akumulační obestvba

Zdravím, chystám se na chalupě stavět kachlový krb a situace je následující: Krb bude ve velké roubené místnosti a tento prostor bude vytápěn sáláním z kachlové obestavby a skrz prosklená dvířka, ostatní místnosti + podkroví bude vytápěno radiátory, které budou napojené na teplovodní výměník krbové vložky.

Typ krbové vložky se mě zamlouvá BeF Aquatic WH 450, jen jsem nikde nedohledal, jestli je možné tuto vložku obestavět aby tam probíhala uzavřená konvekce, ještě jsem koukal na dražší krbovou vložku Romotop KV 025 N02 - teplovodní výměník (tam se mě hlavně líbí klapka u které je možno vyřadit z okruhu výměník) ale tam v návodu píšou, že má být zajištěna konvekce.

Výstup spalin z vložky bude napojený na akumulační tahový systém a pak do komína.

Zajímá mě tedy názor odborníku na toto řešení a také zda je možné použít výže uvedenou vložku(y) do uzavřené obestavby.

Přikládám i jednoduchý náčrtek řešení.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.