Nucené odsávání napojené do centrální vzduchotechnikyDobrý den, mám dotaz na problém, který se vyskytuje současně ve dvou panelákových bytech. V obou případech se jedná o to, že některý ze sousedů (pravděpodobně pod námi) zapojil odtah ze svého lokálního odsávání (digestoř, ventilátor na WC) do centrální vzduchotechniky. V jednom případě se jedná o starší panelák s pasivním "komínem" (omlouvám se za nepřesnosti, nejsem odborník) do něhož jsou větrací mřížky v koupelně, WC a v kuchyni (místo nichž má onen bezohledný soused zamontované odsávání, které jsem viděl). Ve druhém případě je to "modernější" panelák s centrálním odsáváním na střeše. V obou případech však dochází k tomu, že se mi do bytu "tlačí" pachy od těchto sousedů :-( - ten z kuchyně je sice také nepříjemný, ale na rozdíl od toho z WC se dá jakž-takž snést. Existuje nějaký předpis, který umístění aktivního odsávání omezuje? Předsedové SVJ či družstva tuto problematiku nechtějí (a asi ani neumějí) řešit, ale mi to způsobuje problémy. Předem děkuji za odpověď.