Nucené odsávání napojené do centrální vzduchotechniky

Reklama
Nucené odsávání napojené do centrální vzduchotechniky

Dobrý den, mám dotaz na problém, který se vyskytuje současně ve dvou panelákových bytech. V obou případech se jedná o to, že některý ze sousedů (pravděpodobně pod námi) zapojil odtah ze svého lokálního odsávání (digestoř, ventilátor na WC) do centrální vzduchotechniky. V jednom případě se jedná o starší panelák s pasivním "komínem" (omlouvám se za nepřesnosti, nejsem odborník) do něhož jsou větrací mřížky v koupelně, WC a v kuchyni (místo nichž má onen bezohledný soused zamontované odsávání, které jsem viděl). Ve druhém případě je to "modernější" panelák s centrálním odsáváním na střeše. V obou případech však dochází k tomu, že se mi do bytu "tlačí" pachy od těchto sousedů :-( - ten z kuchyně je sice také nepříjemný, ale na rozdíl od toho z WC se dá jakž-takž snést. Existuje nějaký předpis, který umístění aktivního odsávání omezuje? Předsedové SVJ či družstva tuto problematiku nechtějí (a asi ani neumějí) řešit, ale mi to způsobuje problémy. Předem děkuji za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.