Teplo v leteAhojte
potreboval by som poradit, v mojom byte my svieti slnko od 12 do... pokial nezapadne. Na jar a jesen je to fajn ale v lete tu mam 30C a potreboval by som to vyriesit. Nasiel som rozne riesenia ale neviem co by bolo lepsie
Hlinike rolety - plnene polyuretanom, ma niekto skusenosti trvrdi sa, ze v lete ochrania pred teplom a v zime neprepustia teplo von a usetri sa na kureni, sprecifikacia fajn, len mne sa nepaci, ze sa zebenim a budem tu mat tmu ale zase v zime mozem usetrit na kureni (alebo aka uspora to je?)
Slnence rolety (http://www.rolety-sunstop.cz/ ) - da sa vybrat farba, su prehliadne vidno cez ne von, odrazaju teplo, ale v zime nepomozu, ma niekto skusensti (mne sa pri nich paci dizajn oproti hlinkovym roletam)
Folie - najlacnejsie riesenie, skoro ich nevidno, zevraj v lete odrazia teplo a v zime neprepustia, ale v prechodnom obdobi jar a jesen neprepustaju teplo a slnko mi nevyhreje byt
Klima - po prvotnej investicii stale treba platit za elektrinu, a ak umiestnim vonkajsu jednotku na blakon na zem aky teply vzduch fuka budem moct byt na balkone
Vopred dakujem za odpovede