Instalace plynového kotle - potřebné povolení apod.

Rubriky:

Reklama
JZ Jan Zahradník @jan.zahradnik770 před 12 roky22.07.2012 18:27:00
Instalace plynového kotle - potřebné povolení apod.

Dobrý den všem,
v našem RD vytápíme elektrickými přímotopy, ale rád bych tuto situaci změnil a přešel na plyn. Zajímalo by mně, co vše je potřeba pro spuštění plynového zařízení. Mám totiž takové specifické podmínky:
Plyn je již v RD zaveden(používá se na vaření), přímo do míst, kde se bude nacházet kotel, ukončen ventilem a zátkou, stačilo by kotel napojit cca 1m hadicí. Komínová zděř, je zde také, stačí pouze nechat vyvložkovat. Potrubí od topné soustavy připraveno ve vedlejší místnosti. Skoro vše jsme si schopni udělat sami, ale na všechno je potřeba mít papír, takže co tedy? Hlavně nechci platit za takové věci jako montáž kotle, napojení trubek apod. když vím, že firma by to akorát zfušovala a udělala honem honem, jen aby dostali peníze a už tu nebyli...
Já bych si postup představoval asi takto: Nejprve nechám firmou vyvložkovat komín, poté bych si sám pověsil kotel, zapojil potrubí, elektřinu, připravil na připojení plynu a pozval někoho, kdo to zkontroluje a dá mi nějakou revizi. S tou bych měl jít na RWE a požádat o změnu "tarifu" z vaření na vytápění, nahlásit předběžný odběr a změnit zálohy ?
Chceme při jednom dělat rekonstrukci místnosti, kde bude kotel, vyměnit bojler, malovat atd, takže bych tam kotel nejraději pověsil až bude vše hotovo a uklizeno... Manuálně jsme zruční, rekonstrukci celého topného systému jsme z Fe do Cu předělávali sami, včetně návrhu, takže se montáže kotle nebojím, jen to chci mít vše papírově v pořádku..
A k tomu bych měl ještě jeden dotaz, slyšel jsem, že nad kotlem by měla být svislá část komínového potrubí cca 40cm a pak teprve zaústění do komínu.. Protože kotel bude viset "přímo na komíně" a vstup do komína bude přímo nad ním, tak mně zajímá, zda to opravdu tak musí být, když by bylo mezi kotlem a komínem pouze jedno koleno? Nechci totiž, aby byl kotel nízko.. Dalo by se to vyřešit zakoupením turbo kotle? Plánuji kotel Protherm Panther 12.

Děkuji za rady
Jan Zahradník

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.