Izolace trámového stropu

Rubriky:

Reklama
Izolace trámového stropu

Hezký den, prosím o radu s izolací trámového stropu. Toto téma tu zaznělo již několikrát, potřebuji jen zkonzultovat můj zřejmě specifický návrh.

Zateplujeme strop mezi vytápěným přízemím a nevytápěnou půdou. Strorp je z trámů 8/24, mezi které chci dát multirock ve stejné výšce. Tím vzniknou samozřejmě tepelné mosty skrze trámy. Na spodní straně izolace je parobrzda ve formě OSB tl. 18 mm a pod ním budou CD profily a SDK.

Izolace 24 cm se mi zdá málo a uvažuji, na které straně mám přidat. Nejjednodušší je přidat ještě 6 cm nahoru a teprve na to prkennou podlahu na půdu, ale tím si snížím výšku na půdě (nevýhoda při případném zobytnění půdy v budoucnu). Druhou variantou je dát izolaci i mezi CD profily, ale ty už budou pod parobrzdou. Nebude tady docházet k nechtěné kondenzaci par nebo jiným problémům?

Finální skladba stropu by pak byla (shora):
1. palubky 24 mm
2. multirock 240 mm mezi trámy (tepelný most)
3. parobrzda OSB 18 mm
4. multirock 60 mm mezi CD profily
5. SDK

Předem díky za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.