Přestavba stávajícího kotle

Reklama
Přestavba stávajícího kotle

Mám doma stávající kotel VIADRUS U22 cca 8 let a rozhodl jsem se ho přestavit na kotel automatický. Jelikož ceny paliv rostou pořád nahoru, tak jsem hledal jak dosáhnout toho abych měl výběr z více druhů paliv tzn. pelety, uhlí ořech 2, agro-pelety, obilí, štěpka, piliny, hobliny a nebyl tak vázán jedním druhem paliva v čemž mě kotel VIADRUS U22 omezoval a našel jsem jednu zajímavost. Chtěl jsem něco co mohu nasypat a nemusím se o to strat cca 3 dny. Na internetu jsem natrefil na retortové a univerzální hořáky ( http://www.vseprodrevo.cz/listy/univerza… ) od firmy VŠEproDŘEVO.cz, dočetl jsem se, že lze kotel přestavit, tak abych ho mohl znovu využívat a prodloužil mu životnost. Rozhodl jsem se pro tuto firmu a jejich hořáky jelikož mě zaujala i svou předváděčkou na veletrzích v Brně Agro-tech, kde jsem viděl jak to funguje a pracuje přímo nainstalováno na kotli. Koupil jsem univerzální hořák 27 kW jelikož můj kotel je 5 čl. což by mu mělo stačit. Co mě nejvíce zaujalo na těchto hořácích je komfort toho, že nejsem limitován jedním druhem paliva ale můžu spalovat více druhů ( píšou pelety, uhlí ořech 2, drobnou štěpku, agro-pelety ) tak uvidíme. Mám to nainstalováno měsíc a zkoušel jsem zda-li nelžou a zatím co jsem tam nasypal to to taky spálilo a dokonale. Firma VŠEproDŘEVO.cz byla ochotná a se vším mi poradili. Instaloval jsem si univerzální hořák sám vč. podstavce a vše v pořádku. Máte někdo zkušenost s touto firmou popř. nainstalován ten univerzální hořák ?? Děkuji za odpovědi

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.