Přestavba stávajícího kotleMám doma stávající kotel VIADRUS U22 cca 8 let a rozhodl jsem se ho přestavit na kotel automatický. Jelikož ceny paliv rostou pořád nahoru, tak jsem hledal jak dosáhnout toho abych měl výběr z více druhů paliv tzn. pelety, uhlí ořech 2, agro-pelety, obilí, štěpka, piliny, hobliny a nebyl tak vázán jedním druhem paliva v čemž mě kotel VIADRUS U22 omezoval a našel jsem jednu zajímavost. Chtěl jsem něco co mohu nasypat a nemusím se o to strat cca 3 dny. Na internetu jsem natrefil na retortové a univerzální hořáky ( http://www.vseprodrevo.cz/listy/univerza… ) od firmy VŠEproDŘEVO.cz, dočetl jsem se, že lze kotel přestavit, tak abych ho mohl znovu využívat a prodloužil mu životnost. Rozhodl jsem se pro tuto firmu a jejich hořáky jelikož mě zaujala i svou předváděčkou na veletrzích v Brně Agro-tech, kde jsem viděl jak to funguje a pracuje přímo nainstalováno na kotli. Koupil jsem univerzální hořák 27 kW jelikož můj kotel je 5 čl. což by mu mělo stačit. Co mě nejvíce zaujalo na těchto hořácích je komfort toho, že nejsem limitován jedním druhem paliva ale můžu spalovat více druhů ( píšou pelety, uhlí ořech 2, drobnou štěpku, agro-pelety ) tak uvidíme. Mám to nainstalováno měsíc a zkoušel jsem zda-li nelžou a zatím co jsem tam nasypal to to taky spálilo a dokonale. Firma VŠEproDŘEVO.cz byla ochotná a se vším mi poradili. Instaloval jsem si univerzální hořák sám vč. podstavce a vše v pořádku. Máte někdo zkušenost s touto firmou popř. nainstalován ten univerzální hořák ?? Děkuji za odpovědi