samonivelační stěrka přímo na asfaltovou lepenku

Reklama
samonivelační stěrka přímo na asfaltovou lepenku

V novostavbě RD mám betonovou základovou desku, na ní je celoplošně přivařená asfaltová lepenka. Na to už nechci dávat potěr, ale jen samonivelační stěrku cca do 10 mm a na ní cementovým lepidlem nalepit polystyrén. Jde to? Technik z Baumitu mi tvrdil že to nejde, že stěrka popraská a že tam musím dát 5 cm potěr. Zedník mi to moje řešení nijak nevyvracel, jen že se podívá, jaký typ stěrky by byl přímo na ten asfalt vhodný. Má ta stěrka nějaký důvod praskat? Pokud se tam pár prasklin časem objeví, předpokládám že to pod tím polystyrénem nevadí. Nebo snad mohou nastat nějaké problémy?

Ještě bych se zeptal na instalaci plovoucí podlahy. Pod ní se má dávat parozábrana. Je tam nutná když hned pod polystyrénem je hydroizolace? Předpokládám že základová deska nebude mít teplotu pod 16 st.C Okolo základů je polystyrén, v podsypu pod deskou je cca 30 cm škváry. Případně by mi přišlo jednodušší pěnou dotěsnit škvíry mezi polystyrénovýma deskama a tím zabránit kontaktu vzduchu z místnosti s podkladem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.