TZB-info - Okna a dveře s CERTIFIKÁTEM…
Výrobce oken a dveří značky OTHERM a TWW společnosti Window Holding a.s. poskytují zákazníkům svých obchodních partnerů CERTIFIKÁT GARANCE původu.
Objevila jsem tu na TZB firemní zprávu "Okna a dveře s CERTIFIKÁTEM původu"
https://stavba.tzb-info.cz/okna-dvere/10…
Ta zpráva mě hodně nadzvedla a považuji ji za obrovskou drzost od této firmy. Své zkušenosti a marný boj s firmou tu sděluji již několik let. Pravdou je, že vyrábí své výrobky v Česku, sami mají sídlo na Kypru. No a o tom zbytku už vím ze zkušenosti své.
Objednáte si okna s označením CE, přijdou bez značení. Žádný certifikát či doklad o shodě dodán není. Pak je několik let vymáhám. Pošlou něco, co se vztahuje na výrobek s jiným kování a jinou profilací křídla. A po reklamaci se dozvím, že skladba kování s bezpečnostními prvky je pro ně doporučující. Dodají záruční list, v něm uvedou informace výrobce kování MACO, ale jak seřídit okna, když prvky chybí a není kde, už nesdělí.
Záruční a pozáruční servis. Co chtějí servisovat, když námraza mezi rámem a křídlem či v interiéru je pro ně řádně fungující okno a záruka se na to nevztahuje. Propadají se tmely a nikdo nic neopraví. Sami uzavřou kanálky v křídle, zvednou vlhkost dřeva a i to marně reklamuji, protože ani toto poškození oken neuznají a odmítají nést za to zodpovědnost. Když dáte na okna na zkoušku fólie tak se nadouvají až je průvan vytrhne, jak okna profukují nebo naopak se fólie vsává do oken.
Okna přijdou špinavá, plná suti, nejdou otevřít, kování je celé poškrábané a objeví se stopy rzi. Mile zákazníkovi slíbí, že pozvou někoho z MACA na posouzení a po četných urgencích Vám sdělí, že k tomu nevidí důvod.
A tak se dá pokračovat.
A obzvláště krásná je věta: "Certifikát původu v neposlední řadě chrání zákazníky před prodejem napodobenin značek a jejich zneužíváním v prodejní praxi."
Tak to mi také jako důvod zamítnutí napsali, že jsem si vlastně okna označená CE neobjednala a byla jsem o vlastnostech informována. Tak jsem se jich ptala, jestli ČOI lhali, když předkládali certifikát. A jestli skutečně současně dodávají na trh dvojí okna jedna tzv. certifikovaná a druhá ne. Z toho mi plyne, že si v tomto směru docela stačí sami.
Na námrazu v interiéru napíší, že je v pořádku, na tato okna mají zkoušky. Už nesdělí, že je v nich 10,5 st. nikoli -3 st. a podobné hodnoty.
Tak mi v celém tom jejich firemním sdělení chybí, na co se vlastně ta jejich tzv. záruka vztahuje. Na vlastnosti oken ne.
A o svém "obracení se s jistotou a spolehlivého výrobce oken" mohu povídat dlouhé příběhy. A nevím, proč by jim to mělo procházet. Také jsem jim naletěla na podobné řeči a reklamu THERMO oken. A v záruce jsem zjistila, že musíme šetřit na nová.
2 odpovědi
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení