Doregulování topné soustavy

Reklama
Doregulování topné soustavy

Dobrý den,
Nastudoval jsem si všechny možné příspěvky zde na foru a jinde, abych mohl co nejlépe zregulovat topení v RD a chci se ubezpečit :

Topení je již osazené, takže to musím dělat trošku pozpátku, ale prosím o kontrolu, zda je tato cesta možná.

Nechal jsem spočítat tepelné ztráty jednotlivých místností a vzhledem k tomu, že vím jaké mám osazené radiátory jsem stanovil tepelný spád, při kterém mi výkony radiátorů v místnostech sedí se ztrátami vypočtenými. Tento spád je 55/45.

Sečetl jsem výkony radiátorů v baráku pro daný spád a z grafu čerpadla jsem odečetl tlak - 170mbar.

Poté jsem si rozkreslil jednotlivé toky pro jednotlivé radiátory a úseky a spočítal ztrátu vedením a pasivními prvky pro jednotlivé radiátory.

Tak a teď vím, pro každý radiátor, jaký má výkon, jaký má hmotnostní průtok a pak vím pro každý okruh tlak, který musím "seškrtit" - to je tlak který mi zůstane po odečtení ztrát. V tuto chvíli mi stačí tento tlak vzít a spolu s hmotnostním průtokem jít do grafu pro termoregulační ventily ( mám Korado VK ) a odečíst příslušné nastavení nebo je to takto špatně ?

Protože samozřejmě pro každý radiátor je ten tlak trochu jiný pro jeden je to 90mbar a pro druhý 100mbar.

Díky za rady

Aleš Střelka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

26 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.