Opěrná zeď - zkušenosti stavoblock - novabrik

Reklama
MS Martin Straky @martin.straky před 12 roky08.08.2012 12:41:00
Opěrná zeď - zkušenosti stavoblock - novabrik

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jestli někdo nestavěl opěrnou zeď stavoblock od firmy novabrik.cz? Za domem mám svah se sklonem 1:3 o výšce cca. 4 m. Je to kombinace pískovec, místy jíl. Díky dešťům dochází k postupnému splavování svrchní vrstvy a hlavně všechna voda jde pod dům. Měl jsem na místě technika od firmy novabrik, který mi doporučil opěrnou zeď o délce 20m, výšce 2m, šířce 80 cm. Toto řešení mne zaujalo díky tomu, že se nemusí dělat základy do hloubky, což by i pro mne bylo problematické, co se přístupu týče. Jako další alternativa mne napadlo udělat opěrnou zeď z gabionů. Měl jsem i na místě statika, který navrhl vylít betonovou patku, nahoru vyjet se ztraceným bedněním a vše proarmovat. Dále ještě přikládám obrázek, kde je nakresleno doporučení technika, jak vše zapracovat. Ještě podotknu, že dům je postaven, ale kolem něj není žádný odvodňovací systém, zámková dlažba atd.
Jde mi o co možná nejednodušší řešení a hlavně o co nejlevnější. Máte prosím někdo zkušenosti s opěrnou zdí od firmy Novabrik? Budu rád za jakýkoliv podnět. Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.