Nerez bojler - životnost v okolí elektrifikované trati

Rubriky:

Nerez bojler - životnost v okolí elektrifikované trati

Dobrý den,

jsem majitelem kotle s nerezovým zásobníkem na TUV a letos po cca 6ti letech porovozu je bojler již prorezlý. Díry jsou v oblasti svárů. POdotýkám, že kotel by uzeměn ( pomocí země v zásuvce, na přívodu plynu a na měděném potrubí do topného okruhu ).

Technik, který na tuto závadu při běžné revizi kotle objevil, mi řekl, že v okolí elektrifikované trati nebo v blízkosti trafostanice je NEREZový bojler horší než smalt. Byl jsem velmi překvapený, že by frekventovaná elektrifikovaná trať cca 50-70 metrů daleko mohla mít vliv na životnost bojleru, ale jelikož se jednalo o radu praktika, tak jsem se chtěl předtím, než tuto teorii odsoudím, zeptat na názor odborníků na tuto smělou teorii.

V záručním listě žádná zmínka o neplnění záruky v okolí elektormagnetického záření není zmíněna, takže mi nepřipadá, že by výrobci kotlů/bojlerů o něčem takovém věděli.

Na první pohled mi to připadá rada z okruhu pověr, ale rychlý konec nerez bojleru mi nasadil brouka do hlavy, abych se dopátrl k řešení, které zamezí tomu, že další bojler budu zase měnit za pár let. Díky všem za konstruktivní kritiku a názor.

Výrobce a typ kotle neuvádím do doby než se k závadě vyjádří výrobce, abych na jejich výrobky nevrhal špatné světlo než se dozvím jejich postoj k závadě.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.