výkon solárních panelů do 800l aku

Rubriky:

výkon solárních panelů do 800l aku

Prosím o radu. Jsme těsně před stěhováním do novostavby a testujeme výkon solárních panelů pro ohřev TUV. Popis celého topného systému. AKU FULA FN1 800 litrů s průtokovým výměníkem pro ohřev TUV. 4 x trubicové solární panely Vaillant VTK 570/2. Kachlová kamna s teplov. výměníkem, vodovodní podlahovka. Od solárních panelů jsme chtěli, aby přes netopnou sezónu zajistili ohřev TUV, příp. v přechodných měsících pomohli s přitápěním. Nyní, když jsou venku extrémní tepla a slunečno, testoval jsem přínos solárních panelů-výměník solárů je dole v bečce a ohřívá tedy celý objem 800 l AKU. Kamna samozřejmě vyhaslá a čerpadlo podlahovky vypnuté. Naměřeno: 13:00 teplota dole v aku 31,5 st., 14:00 36,5st, 15:00 40,4st, 16:00 42,6 st, 17:00 44,1 st. Teplota na čidle kolektoru se v průběhu pohybovala mezi 40 - 50 st. Jsem laik, ale tento výkon mi přijde pro ohřev TUV nedostatečný. Jsem zvědav na tep. ztráty AKU přes noc, ráno odečtu teplotu. Nahoře aku, kde je výměník TUV teploměr zatím osazen nemám, proto uvádím teploty dole. Jaké jsou prosím Vaše názory? Je normální, aby panely topili takto, nebo je někde chyba? Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.