Pomoc s výběrem typu

Rubriky:

Reklama
Pomoc s výběrem typu

Zdravím
Chci nízkoen.dům. Řeším ted okna. Eurookna,nebo plasťáky? Chtěl bych také myslet na zdravotní rizika. Dočetl jsem se, že plastové okna jsou z PVC a tudiž uvolnují ftaláty a různé zpomalovače hoření. Nicméně u dřevěných lepených oken hrozí riziko, že se budou uvolnovat do ovzduší lepidla a laky, které taky asi nejsou ok pro tělo. Které byste mi z toho zdravotního hlediska doporučili?

Ty eurookna navíc mají Uf daleko horší než Uf plastového okna(při stejné šíři). Je tedy nutné mít ten rám u eurooken širší, což zvedá cenu. Jenže já bych chtěl trojsklo tak jako tak, takže ten rám se asi patřičně k tomu rozšíří.
Má představa Uw=<0.8
Je už šířka rámu u trojskla dřevěných oken dostatečná, aby se vyrovnala třeba 5komorovým rámům plastovým?

A vyplatí se spíše 2sklo s heat mirror folii mezi skly,nebo raději trojsklo? Jde mi o cenu. A ta folie, nepoškodí se nějak rychle vlivem slunečního záření? Přecejenom plasty na slunci trpí velmi rychle. Mate s tím někdo zkušenosti? Že se vzázcné netečné plyny z meziskelního prostoru vytratí po pár letech je známe. Nicméně nic o té folii.
Tuší někdo z vás, jestli se dělají i trojskla se dvěma foliemi?.

A co to pokovení skla? Je lepší pokovení skla,nebo trojsklo,nebo dvojsklo+folie?

Velice děkuji
Petr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.