čerpadlo NIBE F750 ev. NIBE F640 nebo rekuperaci PAUL?

Rubriky:

Reklama
čerpadlo NIBE F750 ev. NIBE F640 nebo rekuperaci PAUL?

Prosím o rady a názory

Přesto, že se snažím pročíst všemožné informace, diskuse a články, tak nejsme moudří natolik, abychom se vhodně rozhodli. O rekuperaci, řízeném větrání, rozvodech, registrech jsme si početli a snad princip chápeme a trochu tedy víme o co jde :-))

jsme naprostí laici a nevíme si rady co zvolit, trh je vcelku nasycen a každý tvrdí o svém produktu, že je nej.. což je jasný :-))

=co byste doporučili či naopak nedoporučili pro dřevostavbu 130m2, patro (ještě něco mám uvádět?)

1) původní návrh bylo:
rozvody vzduchu strop - přívod i odtah, krbová kamna, přímotop v každé místnosti, rekup. jednotka od PAULu (bohužel nemám u sebe projekt a nevím přesně typ :-( ale mohu doplnit), zemní regist

2) nyní dle zase jiných rad zvažujeme:
rozvody vzduchu strop - přívod i odtah, podlahové topení a NIBE F750 nebo NIBE F640 - krbová kamna zůstanou

u první varianty jsem nebyla nadšená z přímotopů, jo bylo my vysvětleno, že to není co to bývalo, jak znám šedohnědý přímotop a velikosti dvou televizí a spotřebou jako prase, ale.. prostě mi vadí.. chci řízené větrání hlavně proto, že nechci radiátory a mám přímotop..
krbovky jsme chtěli,ale teprve pak nám bylo vysvětleno, že když v nich nezatopíme, tak bude zima. resp musely by jet přímotopy..a zase spotřeba..

u druhé se mi naopak zalíbilo, že je vše v jednom, ohřev jak pro topení, tak pro vodu a řízené větrání.. nevím jak moc je to vhodné či není..

3) náklady??? to jsem úplně mimo.. nechápu a už snad ani nechci chápat :-)

bylo mi řečeno, že jak paul + rozvody + přímotopy + zemní registr + asi ty kamna mě vyjdou stejně jako nibe + rozvody + podlahovka

= objasnil by mi toto někdo? nibe mi přijde sakra drahé, někde jsem se dočetla, že je i levnější varianta od někoho jiného..
= doporučíte?
= vůbec nejsem schopná spočítat, kolik mi pak topení vlastně bude stát za jednu sezonu.. předpokládám, že firma by mi to měla spočítat +- k projektu bo se pletu?

děkuji moc za přínosné odpovědi a aspoň trochu pomoci nasměrovat k správnému výběru do našeho domečku...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.