Špatné zkušenosti s cihlou T-Profi od Porothermu

Rubriky:

Reklama
PK Petr Kresta @petr.kresta před 11 roky29.08.2012 22:57:00
Špatné zkušenosti s cihlou T-Profi od Porothermu

Přeji hezký večer vážení,
začnu trochu obšírně. Před cca dvěma roky jsem se rozhodl, že náš RD postavíme z tehdy absolutní novinky od Porothermu a to z cihly T-Profi. Líbila se mi myšlenka vnitřní izolace vatou a tím i odstranění vnější izolace a tím uzavření domu proti přirozenému proudění vlhkosti. Měl jsem štěstí, že jsem narazil na projektanta, který používá hlavu a má zkušenosti a po té co si vše ověřil a spočítal, jsme se pustili do přípravy projektu a stavby. Pominu teď, že jsem cca 1,5 roku řešil uzemní rozhodnutí - to je můj problém.
Všemi, kteří již měli postaveno jsem byl upozorňován, že problémy budou, ale uklidňoval jsem se, že jsem si vybral dobré materiály a projektanta. To druhé je pravda, to první bohužel nikoliv.
V dobré víře jsme se nechali přesvědčit, že nám Wienerberger vše dle dokumentace spočítá a připraví, včetně kladečského plánu stropnic. A zde začínají mé problémy, které sice nejsou na zastavení stavby, ale na pořádné spoždění ano. Odborníci od cihel sice spočítali cihly, ale výsledek byl takový, že na založení první šáry chybělo 30 cihel a jaksi nebyly nikde k sehnání, takže stavba stála a dále chybně spočítané překlady, dle tvrzení oblastního manažera způsobené softwarovou chybou. Když jsem se podívali do výkresu, tu SW chybu jsme našli hned - někdo z "odborníků" si spletl při čtení výkresu šířku s výškou, takže mám zbytečně dlouhé a dražší překlady. Ale ten hlavní problém je jinde a před tím bych Vás chtěl všechny upozornit.
Firma Wienerberger při marketingu uvádí stejnou dobu výstavby jako při klasickém systému pero- drážka. POZOR !!!!! - není to pravda !!!!!, tento systém s nanášecími vozíky se nedá vůbec použít, protože vata, která je v komorách cihel vsakuje vlhkost z lepidla, které tím pádem velmi rychle schne. Další problém je, že cihly, konkrétně T-Profi 42,5 mají na bocích odřezky z hlíny, které jsou vypáleny a když narazíte na dva odřezky proti sobě, a to je dosti časté, nesedí Vám drážka. A to je další zdržení, v podstatě musí zedníci kontrolovat každou cihlu, skoro každou druhou očišťovat a tím pádem to opět zdržuje. Abych to shrnul - pokud si myslíte, že za 3 dny vyženete patro do věnce, tak mohu potvrdit , že určitě ne. Já dělám patro už čtvrtý týden.
Když jsme chtěli vysvětlení od oblastního manažera, kterého jsme si zavolali na stavbu, ten nám v podstatě řekl, že jsme skupina pitomců, kteří neumějí zdít. ( Mám to štěstí, že si zedníci opravdu s každou cihlou doslova hrají a snaží se zdi byly maximálně rovné )Na náš dotaz, zda by nám to mohl předvést to odmítl. Ořezy na cihlách prý jsou normální. Když na něj zatlačil projektant a chtěl vysvětlit, proč jejich odborníci špatně spočítali cihly a překlady a další přehmaty - z manažera nakonec vypadla klasická výmluva zaměstnance - on cihly nevyrábí !!!!!!!! Další perlou, kterou hodil sviním bylo, že nám vyčítal, že dáváme více lepidla, abychom vyrovnali výškovou toleranci cihel ( pro info je to +-1 mm ). je to prý špatně. Když jsme tedy ukázali dvě cihly, které byly na opačném pólu tolerance a zeptali se jak to vyřešit - víte jaká byla odpověď - ano správně( a že je jich docela dost ) měli jsme přidat více lepidla ..........
Po tomto prohlášení jsem se rozhodl k napsání tohoto dopisu a v podstatě i velmi špatné referenci na systém T-Profi od Winerbergeru. Kdyby opravdu přiznali, že tento systém je časové náročný a je v podstatě i specifický, tak by jsem se s tím i smířil. Jenže jsem měli naplánované termíny následných prací a teď čekají tesaři a pokrývači, stojí mně okna a podobně.
I přes tyto negativní zkušenosti si stále myslím, že výběr cihly nebo spíše typu je dobrý, jen mně velmi mrzí, jak se staví výrobce k faktickým připomínkám a v podstatě nic neřeší.
Pokud by někdo měl zájem o další info - velmi rád podám.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

26 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.