Kuchyň na jižní straně?

Reklama
Kuchyň na jižní straně?

Dobrý den,

rozhoduji o dispozicích rodinného domu. Vychází mi dvě vhodné varianty dispozice v závislosti na umístění kuchyně. Proto bych rád využil zkušeností jiných k rozhodnutí, kde kuchyň umístit.

Možnosti umístění jsou JV (26° od jihu, takže jih) nebo SZ (...takže sever). Obecně se doporučuje vyvarovat se kuchyně na jihu, ale plusem pro toto řešení je v mém případě výhled do zahrady. Severní orientace nabízí výhled na vstup do domu, stání pro auto.

Více se mi zamlouvá jižní orientace, ale mám obavy z přehřívání kuchyně neboť předpokládám okno na pracovní plochu. Žena má vaření jako koníček, takže nerad bych něco zkazil.

Stavba bude mít zateplení a výplně otvorů pasivního standardu, konstrukce VPC/beton, větrání pravděpodobně přetlakové s nasáváním ze severní strany domu.

Budu rád, podělíte-li se o svůj názor.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.