spojování rozvodů v podlaze

Reklama
spojování rozvodů v podlaze

Dobrý den,
prosím o radu, jaké spojování měděného potrubí v podlaze preferovat. Mám projekt na měděné rozvody potrubí k radiátorům od starého kotle na tuhá paliva (tmax 95°C) s měkým pájením. Rozvody jsou uloženy v podlaze ve vrstvě polystyrenových desek a zaklopeny 2x OSB deskou. Radiátory jsou připojeny spodem, ale ze zdi rohově, tedy konce potrubí jdou nutně do zdi. Projektant se snažil navrhnout trasu lomenou předpokládám kvůli roztažnosti. Mám ale strach, aby mi spoje v podlaze časem nepovolily. Topenáři se vzájemně předhánějí v negativních zkušenostech po několika letech fungování takového spoje. Jak jsem zjistil, tak lze spoje ještě lisovat a nebo jít do pexalpex. Poradí někdo? Jinak mědi se asi nevyhnu v některých úsecích stejně (jdou vzduchem). děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.