Denní spotřeba plynu

Rubriky:

Reklama
Denní spotřeba plynu

Zdravím všechny,

minulý rok jsme rekonstruovali, a cca 3 týdny jsme měli hotové podlahy, ale ještě nebyl zateplený strop. Zrovna byly tuhé mrazy a tak jsme museli chtě nechtě topit na max. co to šlo (i tak max teplota 8 stupnu). Samozřejmě jsme měli obavy o náklady na tuhle srandu, ale já si spočítal, že při max. příkonu plynu bude spotřeba nějaká (asi 300 Kč/den)...evidentně chyba ve výpočtu
Jaké bylo naše překvapení, když tento rok přišlo vyúčtování plynu, kde doplácíme cca 15.000. Za rok je to i se zálohama 35.000 (a to kotel jel 3 týdny naplno a pak už normální provoz v nezatepleném domě, ohříváme i teplou vodu.). Můžete mi prosím někdo hrubě spočítat, kolik m3 sežere následující kotel LUNA3 COMFORT HT 1.240 když jede naplno (max. teplota vody cca 80 stupnu, ale vyš než na 75 se to myslim nedostalo)? Cca před dvěma měsíci se u nás na ulici vyšetřovalo, že všichni měli odplombované plynoměry a tak mě zajímá jestli je ta spotřeba řádově OK, nebo jestli je v tom něco více.

Díky, Michal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.