Rezonující Protherm Lev 30KKZ

Rubriky:

Reklama
Rezonující Protherm Lev 30KKZ

Dobrý den,
mám problém s kondenzačním kotlem Protherm Lev 30 KKZ při ohřevu otopné vody.
Při sepnutí termostatu v pokoji kotel nastartuje ventilátor, zapálí v komoře, pak se ale něco v kotli silně dunivě rozrezonuje (rozléhá se to po celém baráku), aby to po asi minutě odeznělo a kotel se pak rozjel na plný výkon.

Pro ilustraci jsem pořídil zvukovou (ne moc kvalitní) nahrávku:

http://www.edisk.cz/stahni/44977/kotel.m…

00:01 - klapne termostat na stěně pokoje a kotel začíná startovat
00:06 - startuje ventilátor
00:13 - zapálení
00:23 - začíná dunění, postupně slábne a odeznívá
01:57 - kotel začíná zvyšovat výkon, tentokrát už bez rezonancí a začíná ohřívat otopnou vodu

Problém se vyskytnul se závěrem minulé topné sezony (cca dva měsíce předtím tu byl technik na kontrolu a seřízení a nic špatného nezjistil). Přes léto fungoval kotel jen na ohřívání užitkové vody a vše bylo v pořádku.

Opakovanými testy jsem si potvrdil, že opravdu při pouhém ohřevu užitkové vody se chová způsobně, až při ohřevu otopné vody takto dunivě rezonuje.
Kotel jsem měl rozdělaný a "taháním a tlačením" na ruzné části se pokoušel zjistit rezonanční místo.

Nenašel jsem nic, pouze odvod spalin (a přívod vzduchu) ze spalovací komory při položení ruky velmi silně vibruje (ta plochá bilošedá část podél horní hrany přiloženého obrázku, ale i to podle mě není ještě zdroj vibrací, ty budou jinde) a vibrace a dunění se přenáší až na vývod spalin za opláštění budovy (samotný vývod je realizován jednoduše - koleno nad kotlem a pak cca 1.5 m přes zeď).

Děkuji všem za nápady, co s tím...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.