Stavba :Male tepelne cerpadlo

Stavba :Male tepelne cerpadlo

Dobry den,
Pri rekonstrukci RD jsem take rekonstruoval kompletne topny system a kotelnu. Momentalne topim Plynovym kotlem Protherm panther s modulaci 3.3 az 12Kw a take kotlem na kapalne paliva edisgas. Nicmene uvazoval jsem jak vykryt tu "diru" modulace kotle pod 3Kw. Nedavno se mi dostala do ruky starsi klimatizace osazena rotacnim kompresorem KFTC207ELFA-F (chladivo R407c) (http://www.teco.com.tw/ca/en_version/02p… a tak me napadlo vyrobit levne male cerpadlo s vykonem kolem 3 - 4Kw. Uvazoval bych o topeni timto cerpadlem v "prechodnem" obdobi , kdy tepelna ztrata domu je jeste pod modulacni schopnost kotle - tedy typicky na podzim. Je mozne s timto kompresorem takoveto cerpadlo vyrobit aby melo pri podzimnich teplotach rozumnou ucinnost ?Je mi jasne, ze rotacni kompresor neni vhodny na plnohodnotne vytapeni domu, ale stacil by na vytapeni domu pri teplotach okoli kolem 8-12 stupnu ? Taky se nemuzu rozhodnout pokud bude kompresor vhodny jestli zvolit system Vzduch/voda, nebo "zakopat" na zahrade hadici a udelat plosny kolektor systemu zem/voda. Cely topny system je rizen nadrazenou automatizaci, tak by nebyl problem merit COP a pri poklesu prepnout na plynove topeni v okamziku kdyz jiz je vyhodnejsi topit plynem nez cerpadlem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.