TZB-info - Výpočet doby ohřevu teplé…
Pomůcka pro výpočet doby ohřevu teplé vody v zásobníkovém ohřívači nebo pro stanovení potřebného příkonu zdroje tepla pro ohřev teplé vody.
Zdravím všechny diskutující,
udělal jsem si letos svépomocí kotelnu s aku nádrží. Aku nádrž je Regulus PS800 (800l) včetně originální 10cm izolace. Chtěl jsem ze zajímavosti změřit ztrátu nádrže a tak jsem ji včera natopil, uzavřel ventil do kotle na tuhá paliva (abych měl jistotu, že mě to neochlazuje komín) a nechal 24h stát. Výsledek mě docela zděsil, ale možná je to normální:
Teploty po nabití:
81/77/41
Tepolty po 24h:
70/66/42
Tzn. jestli to správně počítám, tak mám samovolnou ztrátu cca 11°C za den. To se mě zdá dost. Nebo je to normální?
Myslím že ztráta bude převážně vrchem nádrže, je tam také 10cm izolace a plastový kryt, který když na něj dám ruku, tak jde cítit, že je lehce vlažný.
Jaké máte vy praktické zkušenosti se ztrátami?
Díky.
JM
3 odpovědi
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení