Jakou náhradu za starý koupelnový ventilátor z 50.let?

Rubriky:

Reklama
Jakou náhradu za starý koupelnový ventilátor z 50.let?

Dobrý den všem. Koupil jsem byt ve zděném činžáku z 50.let, 2. patro ze 4. Chystám se na rekonstrukci koupelny a proto bych rád modernizoval resp. vyměnil nefunkční a údajně i velmi hlučný ventilátor v koupelně. To co tam je jsem ještě neviděl - viz obrázek. Má v chodbě vlastní vypínač.

údaje ze štítku:
KŘIŽÍK-DUKLA PREŠOV
typ NV1220K
1350ot/min, 25W
220V, 50c/s

dle konstrukce soudím že se jedná o axiální ventilátor s průměrem 230mm. Objemový průtok bohužel neznámý. Při analýze trhu mě zaujal tento ventilátor: http://www.maleventilatory.cz/koupelnovy… s řízením času, vlhkosti. A nebo radiální http://www.maleventilatory.cz/radialni-v…

Bojím se abych nehnal vlhkost a pach k sousedům, ale z trubky není cítit velký průvan nebo zápach z ostatních bytů, původně jsem myslel že každá jednotka má vlastní vývod na střechu, ve stoupačce mám totiž pouze vývod nahoru (ač jsem ve druhém patře), nikde vzduchotechnika od souseda jako to v panelákách bývá, jen odpad a voda, ale na střeše je pouze jeden komínek. Druhá možnost je odvětrávání připojit na průduch v omítce, ale do toho se mi nechce kvůli kondenzaci a stékání na omítku.

Řešil jste někdo podobnou problematiku? Rekonstrukci mi bude dělat firma, ale ze zkušeností vím, že s dodanými s ventilátory to většinou nedopadá dobře, tak si je chci pohlídat...

Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.