Kotel ohřívá TUV ale netopí

Reklama
Kotel ohřívá TUV ale netopí

Dobrý den.
Nastěhoval jsem se do bytu, kde je kotel Protherm 24 KTV r.v. 1996 s průtokovým ohřívačem TUV.
Kotel má tuto závadu. Na popud termostatu netopí. Pouze sepne čerpadlo a honí vodu do radiátorů. TUV ohřívá normálně. Zajímavé je, když dá termostat signál k zatopení a chvíli potom pustím teplou vodu, tak po vypnutí teplé vody už kotel topí normálně.
Vzhledem k tomu, že všichni servisní technici, mají momentálně plno, tak jsem se snažil najít závadu sám.
Dohledal jsem si něco o možném zalehlém třícestném ventilu. Při puštění TUV osa z membrány vyjede a sepne spínač, jinak zůstáváve stejné poloze. Je to tak dobře? Zalehnutý se tedy nezdá.
Setkal se někdo s podobným problémem? Napadá někoho nějaká
možnost opravy?
Jen bych dodal, že závada se projevila až nyní, při vyzkoušení dříve kotel fungoval normálně.
Předem děkuji za odpověď

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.