Typ akumulační nádrže (DZD 750 v1), čerpadlaDobrý den, natápět RD chci přes AKU prostřednictvím 8,5 kW TV výměníku, teplotní spád 75/60, TZ objektu 5,5 kW (další výkon do vzduchu 4 kw), záloha el. topné panely (mimo topnou soustavu). Ohřev teplé vody mimo topnou soustavu přes el. ohřívač Dražice 160 lt. Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s AKU, resp. s konkr. NAD 750 lt v1. Mám jen radiátory, podlahovku nemám. Projektant je zcela mimo, doporučuje nějaký italský nesmysl, byl na školení jedné společnosti. Řeším AKU - chtěl bych ji pouze k natápění přes výměník v topeništi (ne se zapojenou el. vestavnou topnou jednotkou). Dražice vyrábějí 750 lt NAD ve verzích v1, v2, v3, v4, v5. Když koupím AKU NAD 750 v1, tento produkt není sice nějak extra popsán na stránkách DZD, ale tuším, že se správně jedná o vhodnou nádrž pro mne s sice s přípravou pro vestav. el. topnou jednotku - ale v této nádrži není nutné zapojovat el. topnou jednotku (=zaslepeno). Současně v ní není zásobník pro ohřev teplé vody. Jakou nádrž byste doporučili v tomto případě? Je v1 dobrá volba? Stejně tak bych potřeboval doporučit čerpadla - uvažoval jsem o čerpadlové jednotce (v podstatě na solar, ono se nic jiného snad ani nevyrábí), Č1 na trase kamna - AKU, dále Č2 na trase AKU - radiátory. Děkuji za Váš názor.