zle zapojený 4 - cestný ventil?? nedostatočný ohrev TUV

Reklama
zle zapojený 4 - cestný ventil?? nedostatočný ohrev TUV

Zdravím.

Po namontovaní automatického kotla na uhlie s možnosťou ohrevu TUV sa mi zdá že systém nefunguje správne.
Pravdepodobne je vnútorné teliesko v duomixe obrátené, ale to iba typujem na základe pozorovania.

Problém spočíva v tom že mi kotol nenahreje 120 litrový zásobnik na vodu ani pri niekoľkohodinovom kúrení (teplotu v dome udržiavam na 25°C a taktiež ani po otočení duomixu na Z sa mi nedostáva voda do systému na ohrev TUV ale spiatočkou sa vracia do kotla. V systéme mám aj niekoľko spätných klapiek, pretože v systéme je napojený aj kondenzačný kotol. Spätné klapky sú funkčné.

Popis: Kotol Viadrus 5 - článkový s automatickým podávačom čierneho uhlia, čerpadlo, 9 x radiátor, 1 x 120 litrový zásobník. V systéme je ešte zapojený kondenzačný Buderus Logomax - momentálne odtavené všetky vetvy.

Napadá mi niekoľko možnosti prečo nedohrieva vodu.
1. Otočené teliesko v 4 - cestnom duomixe - viď foto
2. znížený priechod vody na ohrev TUV kvôli spätným klapkám
3. zle umiestnené čerpadlo

Prikladám obrázok doumixu, kde červená čiarka uprstred osky pri otvorenom systéme je v pravo dolu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

28 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.