Jediné místo na zdivu nechce vyschnout

Reklama
Jediné místo na zdivu nechce vyschnout

Marně si lámu hlavu nad tím, proč jedno jediné místo ve zdivu nechce vychnout. Mám podřezanou zeď tl. 30mm z děrovaných cihel podobných CDM, ale asi 70 let starých. Na jaře jsem zdivo nechal podříznout, následně se provedla jádrová omítka zevnitř a zvenku, zevnitř pak štuk a malba. U země bylo zdivo vlhké někde až do výšky asi 60cm. Asi ve výšce 130cm nad zemí je pouze na jednom místě flek s výkvěty zevnitř (malba slezla) i zvenku. Jedná se o závětrnou stranu krytou přesahem střechy. Čekal bych něco podobného buď u země, kde vlhkost evidentně byla nebo na návětrné straně, kde je zeď skrápěná dešti. V blízkosti nejsou žádné trubky, svody, vady střechy apod. a pejci, co by to mohli očůrávat. Jediné, co mě napadá, že je jedna cihla prosycená jakousi hydroskopickou látkou, možná solí. Pak tedy nevím, jestli má smysl čekat, až to uschne. Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.