izolace střechyDobrý den, chci se zeptat: nakoupil jsem izolaci Knauf ecose, tedy klasickou vatu. Prošel jsem návody několika výrobců a obecně doporučované - že se vata uřízne o něco širší a pak se "vmáčkne" mezi trámy - jsem okamžitě shledal jako hloupost, už vzhledem k hmotnosti nemůže mezi trámy šikmé střechy sama držet. Zavolal jsem tedy příbuznému stavaři a on mi řekl, že to nedrží nikomu a že je to třeba uvázat cik-cak drátem, provázkem.... apod.. Našel jsem na netu fotky, kde to tak také několik stavebníků dělalo. Ono to sice jde, ale v jednom člověku je to docela šílená práce. Tedy pokud to nedělám špatně. Izolaci rozvinu, uříznu na potřebnou šířku a délku, přivážu provázek v jednom bodu, pak v druhém - osvědčila se mi spíš sponkovačka než to omotávat kolem hřebíkových hlaviček - a začnu cpát izolaci mezi trámy. Vážu a utahuju provázek a jedu až na konec pásu. Je dobré si vzít respirátor nebo nějakou roušku a brýle, padá z toho velké množství částic materiálu.
Chtěl bych se tedy zeptat, zda nemá někdo na tuto práci nějaký "trik" jak si to ulehčit...