izolace střechy

Rubriky:

Reklama
izolace střechy

Dobrý den, chci se zeptat: nakoupil jsem izolaci Knauf ecose, tedy klasickou vatu. Prošel jsem návody několika výrobců a obecně doporučované - že se vata uřízne o něco širší a pak se "vmáčkne" mezi trámy - jsem okamžitě shledal jako hloupost, už vzhledem k hmotnosti nemůže mezi trámy šikmé střechy sama držet. Zavolal jsem tedy příbuznému stavaři a on mi řekl, že to nedrží nikomu a že je to třeba uvázat cik-cak drátem, provázkem.... apod.. Našel jsem na netu fotky, kde to tak také několik stavebníků dělalo. Ono to sice jde, ale v jednom člověku je to docela šílená práce. Tedy pokud to nedělám špatně. Izolaci rozvinu, uříznu na potřebnou šířku a délku, přivážu provázek v jednom bodu, pak v druhém - osvědčila se mi spíš sponkovačka než to omotávat kolem hřebíkových hlaviček - a začnu cpát izolaci mezi trámy. Vážu a utahuju provázek a jedu až na konec pásu. Je dobré si vzít respirátor nebo nějakou roušku a brýle, padá z toho velké množství částic materiálu.
Chtěl bych se tedy zeptat, zda nemá někdo na tuto práci nějaký "trik" jak si to ulehčit...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.