projekt domu - konzultace s odborníkemZdravím, chci se zeptat někoho kdo se zabývá projektováním či architekturou domu zda by mě byl ochoten shlédnout a poradit s mým projektem ohledně dispozičního řešení, orientace domu ke světovým stranám vzhledem k našemu pozemku, kde jižní strana je od vstupu a vjezdu do domu. Jedná se mi o to probrat to s někým kdo na to může mít svůj názor, tak aby jsme se vyvarovali co nejvíce nějakých chyb. prosím o nějaký kontakt, kde bych mohl zaslat podrobnější info a plány.
v příloze tedy zasílám návrh projektu, umístnění na pozemku, pohledy
tak tedy informace k domu a představách:
dům z 38 cm Heluz Family a garáž 30 cm Heluz + 120-160cm EPS, v podlaze 14cm EPS, podkroví kolem 30 cm vaty, okna plastové trojskla, v celém domě podlahové vytápění (garáž nejspíš radiátor + žebříky v koupelnách) vše napojeno na tepelné čerpadlo vzduch-voda nebo země-voda (pokud vyjde položení kolektorů na pozemek) doplňkově krbová vložka v obýváku se zadním přikládáním z tech.místnosti teplovzdušná či teplovodní (nechci do toho moc zbytečně investovat), lepší kvalitní TČ. podlaha většinou Vinyl skoro všude kromě koupelek....toť představa.
hlavní co řeším jsou okna v obývacím pokoji na sever a východ ( rohové francouzské okna, jedno otevírané HS portál, druhé na pevno), kde bude i za domem posezení na sever, u kuchyňské linky bude rohové okno jiho-východní. od vchodu je ulice kde je nějaký provoz a taky tam stojí velká budova, která stejně částečně stíní když je slunce nízko v zimním období. ale zase aby těmi velkými rohovými francouzskými okny tak nějak "netáhlo" a byla zde dobrá tepelná pohoda.
zkrátka zda tento projekt je vhodný na tento pozemek, ale zase s ohledem, že asi nechci mít posezení a výstup z domu francouzskými dveřmi před dům. případně kdyby někdo viděl něco co já třeba už v tom projektu nevidím, nějakou nepraktickou věc.
díky