jakou otopnou soustavu předvybrat?

Reklama
jakou otopnou soustavu předvybrat?

Bungalow cca 160m2, odhadované ztráty cca 5kW. V centrální místnosti bude pravidelně používaný "krb".
Z diskusí a reakcí několika lidí a zástupců firem/technologií jsem vytušil, že u domu s takto malo tepelnou ztrátou se větší investice do otopné soustavy nevrátí, a to ani do kombinace podlahovka+plyn či podlahovka+TČ vzduch-voda. Uvažuji o elektrickém přímotopném systému.
Koho mám oslovit, aby mne v mých úvahách nasměroval příslušným směrem (a potvrdil nebo vyvrátil moje doměnky) a ve fázi projektu pak také projekt zpracoval? Trapně jsem si myslel, že je to úkol topenářské firmy a myslel si, že topenář je od slova teplo, jak jsem ale zjistil tak topenář je od slova voda. Existuje projektant, který se zabývá všemi zdroji tepla a dovede tak do "tradičních" zahrnout i eletřinu v nějaké přímotopné podobě?
Když se zeptám topenáře tak ten říká "pořiďte si plyn a podlahovku", elektrikář jásá nad mým nápadem topit elektřinou, ale ani jeden z nich nedokáže posoudit vhodnest všech zdrojů a vybrat nejvhodnější....

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

41 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.