jakou otopnou soustavu předvybrat?Bungalow cca 160m2, odhadované ztráty cca 5kW. V centrální místnosti bude pravidelně používaný "krb".
Z diskusí a reakcí několika lidí a zástupců firem/technologií jsem vytušil, že u domu s takto malo tepelnou ztrátou se větší investice do otopné soustavy nevrátí, a to ani do kombinace podlahovka+plyn či podlahovka+TČ vzduch-voda. Uvažuji o elektrickém přímotopném systému.
Koho mám oslovit, aby mne v mých úvahách nasměroval příslušným směrem (a potvrdil nebo vyvrátil moje doměnky) a ve fázi projektu pak také projekt zpracoval? Trapně jsem si myslel, že je to úkol topenářské firmy a myslel si, že topenář je od slova teplo, jak jsem ale zjistil tak topenář je od slova voda. Existuje projektant, který se zabývá všemi zdroji tepla a dovede tak do "tradičních" zahrnout i eletřinu v nějaké přímotopné podobě?
Když se zeptám topenáře tak ten říká "pořiďte si plyn a podlahovku", elektrikář jásá nad mým nápadem topit elektřinou, ale ani jeden z nich nedokáže posoudit vhodnest všech zdrojů a vybrat nejvhodnější....